Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Niğde’de bir ilke daha imza atıyor.

Yaptığı faaliyetlerle Niğde ekonomisine, istihdamına destek veren MÜSİAD girişimcilik kurslarına bir yenisini daha ekliyor.

Niğde Müsiad Başkanı Hüsamettin Gümüştepe konu ile alakalı şu açıklamalarda bulundu; ‘’Niğdemizde yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyet gösteren Derneğimiz ilimiz iş hayatının nabzını tutmaktadır. Günümüz Dünyasında daralan ekonomik şartların genişletilmesi her geçen gün önem arz etmektedir.Bu Amaçla devletimizin vermiş olduğu destek hibe ve yardımların alınabilmesi,gerekli olan Eğitim ve kursların açılabilmesi için sivil toplum kuruluşları büyük öneme sahip. Kamu yararına faaliyet gösteren müstakil sanayici ve işadamları derneğimiz (MÜSİAD) kuruldugu İlk günden günümüze kadar ülkemizde hep ilklere imza atmış bir sivil toplum kuruluşudur.


Ağustos ayında Niğde Müsiad yönetimi olarak Tükiye’de bir ilke imza atarak Ulukışla ilçemizin Şirin bir köyü olan KILAN'da KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik kursu açtık. Kurslarını başarıyla bitiren 30 girişimcimize sertifikalarını teslim ettik. öylesine önemli bir hizmeti Niğdemizin en ücra köşelerine ulaştırmaya gayret edeceğiz önümüzdeki yıllarda.    
   

Müsiad Niğde olarak  Ahiler Kalkınma Ajansıyla yapmış olduğumuz mütabakat Sonucu şimdide Niğde merkezdeki üyelerimizin yakınlarına ve çalışanlarına yönelik Uygulamalı girişimcilik kursu açıyoruz Allah’ın izniyle.Kursumuz  18 Kasım 2015 tarihinde dernek binamızda başlayacaktır. Aralık ayı içerisinde MÜSİAD NİĞDE olarak Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursu açacağız. Bu kursumuzun amacı ise bizim üyelerimizin ve Niğdedeki işverenlerin sıkıntısı olan ön muhasebe departmanına kaliteli eleman yetiştirmektir. Her iki kursumuz içinde kayıtlarımız derneğimizde devam etmektedir.

Ayrıca önümüzdeki hafta 18-19  Kasım   2015   tarihlerinde İstanbul   Yeşilköy   WOW   HOTEL’de MÜSİAD VİZYONER’15 (GELECEKLE İŞ YAPMAK) Paneli vardır. Bu panelin amacı ; adından da anlaşılacağı üzere (gelecekle iş yapmak) teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dünyamızda, ticarette doğal olarak şekil ve yöntem olarak teknolojiye ayak uydurmak durumundadır. MÜSİAD Niğde yönetim kurulu üyeleri olarak bu paneli çok ama çok önemsiyoruz.Öncelikle kendi üyelerimize daha sonra da Nigdemizin işadamlarına böyle bir fırsat doğduğundan dolayı önemsiyoruz.Bu organizasyonu değerli basınımız olan sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurmayı bir borç biliyoruz. Talep görmesi halinde gerekli ulaşım araçları ile bu panele ilgi duyan işadamlarımızla beraber katılacağız.Panelimiz iki gün devam edecektir. Böyle güzel bir program ve organizasyon yaptığından dolayı genel merkezimize MÜSİAD Niğde yönetimi olarak çok teşekkür ediyoruz umarız ki Niğdeli işadamlarımızın da bu programa ilgi göstermelerini ve katılımlarını bekliyoruz.’’ dedi

Editör: TE Bilişim