MÜSİAD Danışmanlık ve Eğitim Sektör Kurulu ve MÜSİAD Berlin Şubesi ortaklığıyla “Danışmanlık Hizmetlerinin Şirketlerin Büyümesindeki Rolü ve İktisadi Kalkınmaya Etkisi“ konulu panel düzenlendi. Panelde Niğde Müsiad’dan temsilcilerde vardı. Niğde Müsiad Başkanı Hüsamettin Gümüştepe ile birlikte İsmail Karanfil ve Yakup Öztürk katıldı.

Panelin açılış konuşmasını MÜSİAD Berlin Başkan Yardımcısı Hasan Babur yaparken,  oturum başkanlığını Genel Merkez Danışmanlık ve Eğitim Sektör Kurulu Başkanı Salim Çam üstlendi, panelist olarak TD-IHK Genel Müdürü Suat Bakır ve MÜSİAD Berlin Hizmet Sektör Kurulu Kurucu Başkanı Ömer Başkan yer aldılar.

Panelde şu hususlara özellikle vurgu yapıldığı görüldü:

1.            Firma ve kurumlarda zamanla çeşitli sorunların çıkması ve tıkanıklıkların yaşanması kaçınılmazdır. Bu durumda bir dış göz olarak danışmanlar devreye girer, bilgi birikimiyle, iyi analiz becerileriyle ve tecrübeleriyle işletmelere çözümler önerir. Yöneticilerin ve işletme sahiplerinin çoğu kez atladığı noktaları gün ışığına çıkarır ve sorunların en etkin çözümü için çalışır.

2.            Birçok şirket ihtiyaç hasıl olduğunda danışmanlık hizmetine başvururken, bu yöntemin terkedilmesi gerektiği görüşü benimsendi.

3.            Şirket sahipleri veya yöneticiler değişen piyasa koşullarını, rakiplerin durumunu ve organizasyonel yapılarını çok iyi tahlil ederek şirketin yeni bir vizyonla ele alınması, daha kurumsal bir yapıya geçilmesi adına başlangıç aşamasında danışmanlık hizmeti alınması benimsenen bir yol olmalıdır.

4.            Danışmanlık hizmeti alınarak yapılan çalışmalar, kısa vadede sonuç alınma baskısından uzak ve daha uzun sürece yayılmış, şirketin değerlerini temel alarak rotasını belirlemeyi de kapsayan daha sağlıklı bir çalışmadır.

5.            Danışmanlık hizmeti alınırken her şirkete uygulanan paket çözümler yerine şirketlere özel çözümler benimsenmelidir.
6.            Şirket yönetimi ve danışmanlar birlikte çözüm üretme yoluna gitmelidirler, üst yönetim işi sadece danışmana bırakarak çözüm üretilmesini beklememelidir.

Program sonrasında, ev sahibi olarak MÜSİAD Berlin Başkanı, Türkiye'den gelen heyet başkanı Salim Çam'a Berlin hatırası bir tabak hediye ederken, Salim Çam'da bir plaket ile ev sahipliklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Niğde Müsiad Başkanı Hüsamettin Gümüştepe; ‘’ Müsiad Danışmanlık sektörünün düzenlemiş olduğu, Berlin Müsiad'ın davetiyle gerçekleştirilen Kültür ve İş Gezisinde, Berlin Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Buğra Han Erdoğan beyle biraraya geldik. Berlin Müsiad Başkanı Uçak Mühendisi Veli Karakaya ve yönetim kurulu üyeleri yanı sıra, Müsiad üyesi ve işadamı Niğdeli hemşehrimiz Darboğaz'lı Mustafa Özal, Kitreli'li Avukat Bülent Göktekin'le hasret giderdik. Berlin’nin tarihi ve kültürel yerlerine yaptığımız gezilerin yanı sıra, Türkiye vatandaşlarımızın açtığı işyerlerine ziyaretler yaparak onlarla hasbihal ettik. Bu tür programlara sık sık katılarak elde ettiğimiz izlenim ve kazanımlarımızı işadamlarımız ve kurumlarımızla işbirliğine dönüştürerek Niğdemize katkı sağlamaktır.’’ dedi







Editör: TE Bilişim