Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen;    İyi Tarım Uygulama Yöntemi ile  ilimizde  28.030 dekar alanda Elma başta olmak üzere bitkisel üretim yapıldığını ve yıllık 65.380 Ton İyi Tarım Uygulamalı Ürün üretildiğini belirtti.



Türkiye genelinde İyi Tarım Uygulamalı  üretim miktarı sıralaması bakımından Niğde ilimiz geçtiğimiz yıl 39.000 ton ürün ile 16. Sırada yer almaktaydı,  2015 TUİK verilerine göre ise 65.380 ton ürün üretimi ile 11. sıraya yükseldiğini söyleyen Türkmen, İlimizde en fazla üretilen İyi Tarım Uygulamalı ürünlerin içerisinde  Elma birinci sırada yer alıyor. Bunun dışında;  Armut, Nektarin, Erik ve bir çok meyve ürünlerinde ilimizde İyi Tarım Uygulamalı Meyve ürünü üretiminin yanı sıra  Kavun, Karpuz, Domates, Hıyar ve Patates gibi sebze ürünlerinde İyi Tarım Uygulamalı ürünler üretilmektedir. İlimizde İyi Tarım Uygulamalı ürün miktarının daha da artırılması için İl Müdürlüğümüzce eğitim çalışmalarımızın yanında, sertifikasyon kuruluşlarıyla irtibat halinde ilimizde üretilen bu ürünlerin yurt dışına satışını kolaylaştırmak veya yurt içinde bu ürünün İyi Tarım Uygulamalı tarımsal ürünlerin daha fazla pazarlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.





İyi Tarım Uygulamalı tarım için çiftçilere Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl toplam 1.067.000TL tutarında destek verildiğini ve bu destek miktarının 2016 yılı itibariyle artarak dekar başına Meyve ve Sebzede  50 TL, Örtü Altında 150 TL, Süs Bitkileri ve Aromatik Bitkilerde  100 TL destek verilecektir. Verilecek bu desteklerden çiftçilerimizin azami derecede yararlanması ve çevreye zarar vermeden ve gıda güvenliği olan ürünleri üretmeleri için iyi tarım yöntemi ile ürünlerini üretmeleri faydalı olacaktır. dedi.




24 Nisan 2015 tarihinde  Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün açıklama ve ilgili haberi için aşağıdaki Manşete Tıklayın



Niğde İyi Tarımda İlk Onda





 
Editör: TE Bilişim