Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, mezun öğrencilerin iş arama sürecinde çok sık karşılaştıkları deneyim eksikliği problemini gidermek amacıyla aktif işgücü politikaları kapsamındaki işbaşı eğitim programını düzenlemeyi hedefliyor.

Bu program sayesinde, öğrencilerin eğitim aldıkları veya başka bir alanda mesleki deneyim ve beceri kazanmaları sağlanarak ileriki dönemdeki iş hayatlarında daha istikrarlı bireyler olması sağlanabiliyor. Ayrıca işbaşı eğitim programı sayesinde öğrencilerin zorunlu stajlarını daha kolay yapabilecekleri düşünülüyor. İşkur, Programa katılan öğrencilere her gün için 25 TL cep harçlığı ödeyecek ve program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de yatıracak.  Bu sayede öğrenciler staj yaparken geçici süreli de olsa gelir elde etme imkanı bulacaklar.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Toköz, İşbaşı eğitim programına katılma şartlarını şu  şekilde ifade etti.

-Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
-15 yaşını tamamlamış olmak,
-İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
-Programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programın yapılacağı işyerinin çalışanı olmamak,
-İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak, uygun görüşünü almak,
İl Müdürü Toköz,  İşbaşı eğitim programına ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve ikinci öğretim öğrencileri ile açık öğretim ilkokulu, ortaokulu, lisesi ile açık öğretim fakültesi öğrencilerinin katılabileceğini ifade etti. Toköz, bu programın 160 güne kadar düzenlenebildiğini, günde en az 5 saat olarak işveren ve öğrencinin kabul etmesi durumunda ve günde sekiz saati aşmamak üzere günün uygun bir zaman diliminde uygulanabileceğini ifade edildi. Dolayısıyla öğrencilerin ders saatlerinden arta kalan zamanlarda programa katılabilmeleri hedeflenmekte.

İl Müdürlüğü, kuruma kayıt yaptıran her öğrenciye bir İş veya Meslek Danışmanı atanarak programla ilgili bilgilerin ayrıntılı bir şekilde verileceğini, durumlarının uygun olması halinde verilen onay doğrultusunda öğrencilerin işbaşı eğitim programına yönlendirileceklerini bildirdi. 


Editör: TE Bilişim