Bor Organize ve Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Mali Müşavir Murat Çopur,  Yüksel Ferforje, Toros Üniversitesi, Turkcel, E-Bilge İnternet Teknolojileri ve Figensoft katkıları ile Niğde’de  1. İnnovasyon Günleri yapıldı.

 

Haber-Yorum  : Selim GÖKEL
Foto-Video : Erdal GÜÇER

  

Bor’da bir grup kurum ve tüzel kişilik fedakarlık yaparak, Niğde’de bu güne kadar yapılmayan  İnnovasyon Günleri yapmaya kalktı.

 

Araştırma - geliştirme, teknolojiyi kullanma, organizasyon, internet, reklam, bilgi, yeni fikirler, girişimcilik konularını kapsayan alanında uzman kişiler Niğde’ye geldi ve tam yarım gün sürecek bir seminer, toplantı düzenlendi.

 

Organize eden kurum ve kişiler Bor İlçesinden olmasına rağmen, daha çok katılım ve fayda sağlamak amacıyla Niğde Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Organize eden kişilerle görüştüğümüzde, protokol üyelerinin yanında asıl gelmesi gereken, sanayiciler, küçük ve orta işletme sahipleri davet edilmiş, ancak salon bomboştu.

  

NİĞDE VE BOR TİCARET ODASI BAŞKANLARI  YOK 

 

Böylesi toplantıları asıl düzenlemek, organize etmesi gereken Ticaret Odaları ısrarla davet edilmelerine rağmen gelmediler. Böylesi önemli bir toplantıda Niğde Ticaret Odası’ndan ve yönetiminden  kimse yok. Bor Ticaret Odası Başkanı yok ama iki temsilci gelmiş. Niğde OSB Başkanı, Yönetimi yok. Bor’dan muhtarlar gelmiş ama Niğde ve Bor'dan Fabrika sahipleri, sanayiciler, küçük ve orta işletmeler, Niğde’yi delik deşik eden maden işletmecileri. Niğde’yi çirkinleştiren müteahhitler de yok.

  

Kimler var ; Ayağının tozu ile ilk toplantıya katılan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Bor Kaymakam vekili Adnan Karaosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, Bor’dan ve Niğde’den birkaç iş adamı hepsi bu… Topu topu 50 kişi toplantıyı izledi. Toplantının ikinci bölümde ise sadece organize edenler ve konuk seminerciler kaldı.  

 

 Toplantı içerik açısından son derece önemliydi.   İşinin uzmanları Niğde’de seminer verdiler, Niğdeli sanayici ve İşadamlarına yönelik düzenlenen etkinlikte, karlılığı ve verimliği artırıcı yeni teknikler, yenilikçi iş akış süreçleri, hibe ve destek programları, hibe programları, AB fonları, TÜBİTAK projeleri, marka, patent ve kurumsallaşma süreçleri, faydalı model çalışmaları, teknolojinin iş dünyasına sağladığı kolaylıklar başlıklı konular ele alındı. Sorular cevaplanacak, fikir fırtınası yapılacaktı. Orada öğrenilecek bir bilgi, bir kelime belki de insanların veya işletmelerin gidişatını belki de  değiştirecekti.

  

SALON BOMBOŞTU...  

 

Böylesi bir programda  salon bomboştu… Niğde’nin gelişimi ile doğru orantılı bir toplantı oldu. 

  

İlki yapılan  Niğde İnnovasyon Günlerinde, Açılış konuşmasını  Toros Üniversitesi Öğretim Görevlisi Volkan Kadir Güngör ve Bor Kaymakam vekili Adnan Karaosmanoğlu, yaptı. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ında kısa bir konuşma yaptığı etkinlikte,   Toros Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Zeren, Yrd. Doç. Dr. Selma Erat, Yard. Doç. Dr. Fikri Ege, Öğrt. Gör. Volkan Kadir Gün, Mersin Teknopark Genel Müdür Özgür Durmaz, Ahika Program Birim Başkanı Ramazan Özdemir, Figensoft (Mobil İş Uygulamalaları, Turkcell (Akıllı İş Çözümleri), E-Bilge (Kurumsal İnternet Çözümleri)’nden, Statejist Engin Duras  konularında uzman kişiler seminerlerini verdiler. 

 

Katılımın az olmasını ve Niğde neden böyle sorusuna en uygun cevabı ise programda en son konuşan ve program sonrasında sitemize açıklama yapan hemşerimiz  Stratejist Engin Duras verdi. Duras, “ İşletme sahipleri işlerinin başında teknisyenlik yaptıkları için işlerini geliştirmeye, işlerini büyütmeye, yeni stratejiler yaratmaya  zamanları olmadıkları için katılamıyorlar, onlar birer teknisyen, onlar gerçekten girişimci değiller, girişimcilik heveslerine kapılarak  iş kurmuş teknisyenler  salon o yüzden boş.”dedi.

 

Verilen seminerin ardından katılımcılara plaket verildi ve program sona erdi.

Niğde Neden Böyle ? – 1


Niğde Neden Böyle ? - 2






 












Editör: TE Bilişim