Niğde Valisi yılmaz Şimşek, İl Genel Meclisisin yaptığı 20 günlük yoğun bir çalışma sonucunda 2021 yılı bütçesin 90 milyon TL olarak kabul edildiğini belirtti. İl özel idaresinin 2019 yılı bütçesi 100 milyon olurken 2020 yılı bütçesi artarak 103 milyona yükseltilirken 2021 yılı bütçesi ise 13 milyon düşerek 90 milyon olarak belirlendi.

2021 yılı bütçesinin Niğde’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 2021 Yılı Kasım ayı bütçe görüşmelerinin son gününde siz meclis üyelerimizle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim.  Sözlerimin başında 2021 bütçemizin ilimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını ve diliyorum” dedi.

Vali Şimşek; “ İl Genel Meclisimizin yaptığı 20 günlük yoğun bir çalışma sonucunda 2021 yılı bütçemiz 90 milyon TL olarak kabul edilmiş durumda. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki il genel meclisimiz her zaman olduğu gibi bütçe görüşmelerinde de büyük bir birlik beraberlik örneği göstermiş ve bütçe oy Birliği ile kabul edilmiştir. İşte İdare ile il genel meclisimiz arasındaki bu uyumlu çalışma beraberinde hizmetlerde de başarı getirmiş ve il özel idaremiz yaptığı çalışmalarla her zaman Türkiye genelinde hep ilk sıralarda yer almıştır. Bu uyumlu çalışmadan dolayı Başta il genel Meclisimiz başkanımız olmak üzere tüm il genel meclis üyelerimize hassaten teşekkür ediyorum. Bu güzel uyumlu bundan sonra da devam edeceğine gönülden inanıyorum. Bildiğiniz üzere;2019 Yılında bütçemiz 100 milyon TL, 2020 yılında ise 103 milyon TL olarak gerçekleşmişti. 2021 bütçemiz ise 90 milyon TL olarak kabul edilmiştir.  Niğde İl Özel İdaresi Stratejik Planına ve Performans Programına uygun öz gelirimize dayalı hazırladığımız 90 milyonluk bütçemiz de, Ahiler Kalkınma Ajansı, Konya Ovası Projesi Başkanlığı ve KÖYDES gibi dış kaynaklardan proje karşılığı aldığımız ödenekler yer almamaktadır.

Bütçemizin gider bazında dağılımına baktığımızda; Cari Giderlerine 25 milyon, Yatırım giderlerine 65 milyon TL ayrılmıştır.Buna göre Bütçemizin yüzde 73’ü yatırıma ayrılmıştır. "2021 Mali yılı bütçemizde;Eğitim Hizmetleri  için 16 milyon TL, Yol Hizmetlerine 8 milyon 500 bin TL, Köylerin İçme suyu yapımı için 6 milyon TL, Kanalizasyon Yapım ve onarım için 3 milyon TL, Tarım Hizmetlerine  3 milyon 300 bin TL, Gençlik Spor Hizmetlerine 225 bin TL, Kültür Hizmetleri için 250 bin TL, Ödenek ayrılmıştır. İl Genel Meclisimizce tamamlanan bütçe görüşmelerinde kabul edilen bütçe ile 2020 yılında olduğu gibi  2021 yılında  da  İlimize tahsis edilecek ödenekleri zayi etmeden İl Genel meclisimizin alacağı kararların uygulanmasında büyük başarı sağlayan il özel idaremizle birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. Bu hizmetlerin yapılmasın da ve  idaremize ödenek sağlanması noktasında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın milletvekillerimize, birlik beraberlik içinde aldığınız kararlardan dolayı meclis başkanımıza ve siz değerli meclis üyelerine ve idaremiz çalışanlarına teşekkür ediyorum. 2021 yılı Bütçemizin tekrar hayırlı olmasını, ilimize güzel hizmetler getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim