2016 yılının ikinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu toplantısında, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda 2016 yılı Ocak ayı toplantısında alınan kararların gerçekleşme durumu ile ilgili bilgi verildi.

Çalışma ve İş Kurumu olarak temel hedeflerinin Niğde’de işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlara iş bulmak olduğunun anlatıldığı toplantıda çocuk işçiliğinin önlenmesine dair alınabilecek tedbirler, Aktif İşgücü Hizmetleri Analizi Projesi ve denetim kurulu tarafından yapılan denetimler değerlendirildi.

NİĞDE’DE İŞ KUR MÜDÜRLÜĞÜ 300 KİŞİYE İŞBAŞI EĞİTİM VEREREK MAAŞINI DA KARŞILIYOR


Niğde’de 2016 yılında özel sektör bazında hedeflenen açık iş sayısı 8 bin 838 olup şu an gerçekleşmenin 2 bin 358 kişi olduğu bildirildi.

2016 yılı itibariyle bin 428 kişinin kurum tarafından özel sektörde işe yerleştirildiği bilgisinin verildiği toplantıda hedefler doğrultusunda eğitim kurumu ziyaretlerine de başlandığı söylendi.

Kurum tarafından açılan Mesleki Eğitim Kurslarına 2016 yılı için 275 kişinin katılımının hedeflendiği bugün itibari kursiyer sayısın 124 kişi olduğu ve hedefe yüzde 45 oranında ulaşıldığı, kurumdan alınan bireysel danışmanlık hizmetinden faydalanan kişi sayısının 4 bin 330 kişi ve iş başı program sayısının 300 kişi olduğu belirtildi.

Kurum tarafından Girişimcilik/Staj kursları kapsamında da 106 kursiyere KOSGEB işbirliği ile eğitim verildiği ve 2016 ocak ayı itibarı ile hedefe yüzde 96 oranında ulaşıldığı, Meslek Seçimine Destek kapsamında 117 kurumun ziyaret edileceği ifade edildi.

Gerçekleştirilen toplantı sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Necmeddin Kılıç “İlimiz, takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz her yıl bir önceki yıla göre fark edilebilir göstergeler yönüyle açık şekilde görülebilir olarak ileriye gitmektedir. İş ve istihdam alanında da Niğde’de önemli gelişmeler yaşanmaktadır. İş bulma kurumumuza hem sanayi sektöründen hem tarım sektöründen işçi ve ara eleman talepleri gittikçe artmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz bu ekonomik, sanayi ve tarımsal gelişme ile tarımsal gelişmeyi teşvik eden sulama programları elbette ki bir takım ilave istihdam ihtiyaçlarına yol açmaktadır. Bu ilave istihdam ihtiyaçlarını planlamak, bu ihtiyaçları sağlıklı bir şekilde tarımın ve sanayinin hizmetine sunmakta il istihdam ve mesleki eğitim kurullarının görevi bulunmaktadır. Bu kurullar bir taraftan talep edilen istihdamı karşılamakla görevliyken bir taraftan da eldeki mevcut iş gücünü nitelikli hale getirmek ve nitelikli hale getirdiği iş gücünü sanayiye ve tarıma verme durumunda fonksiyonlar ifa etmektedir.” dedi.

Vali Kılıç, “İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün açmış olduğu kurslar bulunmaktadır. En dikkat çekici olanı da iş başı eğitimidir. İş başı eğitimi bu yıl yaklaşık bin kişiye verilecektir. Bu şu demek oluyor ki bir sanayi tesisinde bir yıl süre ile bir kişiyi eğitim amaçlı istihdam edeceğiz. Bu kişinin sağlık güvencesini ve maaşını asgari ücretten devlet olarak biz karşılayacağız. Ama o kişi özel sektörde sanayiciye çalışacak demektir. Kurulumuz üç ayda bir toplanmaktadır bugünde çok ciddi bir çalışmaya imza attı kurulumuz. Güzel kararlar aldı alınan kararların İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim