Bilindiği üzere Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Niğde Üniversitesi bünyesinde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulmasına öncülük etmişti. Dört bölüm, beş lisans eğitim programı ve on dört anabilim dalından oluşan fakültenin uygulama alanları da Niğde Üniversitesi Kampüs alanı içinde ayrılmış durumda. 2013 yılının Eylül ayında bitmesi planlanan Fakülte binasının yanında birde öğrenci yurdu inşaatı da devam ediyor. 2014 yılında ilk öğrencileri ile çalışmalara başlayacak olan fakültenin ardından Doğuş gurubundan Niğde ile ilgili güzel haberler gelmeye devam ediyor.

 

Yüzde 100 Doğuş bursu ile okuyacaklar

Edinilen bilgilere göre; DOĞUŞ Holding CEO’su Hüsnü Akhan, tarım ve hayvancılık ile gıda güvenliğinin Türkiye’de gün geçtikçe daha çok önem kazandığına vurgu yaparak “Doğuş Holding olarak Niğde Üniversitesi bünyesinde dört bölümden oluşan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin binasının bu yıl bitirilecek ve gelecek yıl ilk öğrencilerini kabul edecek. Ayrıca Öğretim üyelerinin barınma sorunu yaşamamaları için lojmanda yaptık. Bütün eğitimin İngilizce verileceği fakültede 200 öğrenci yüzde 100 Doğuş bursuyla okuyacak. Bu fakültede tarıma nitelikli insan kaynağı yetiştireceğiz” diye açıklama yaptı.

 

Et işleme tesisi de kurulacak

DOĞUŞ Holding CEO’su Hüsnü Akhan, “Üniversitenin teknoparkında Ar-Ge şirketi de kurduk. Tohum ıslahı yapılacak. Niğde’de aldığımız arazi üzerinde uygulamalı tarım da olacak. 2000 ton kapasiteli et işleme tesisi kuruyoruz. Daha sonra kesim ve ondan sonra da besicilik kısmı gelecek. Hollandalı bir şirketle ortaklık kurduk; patates yetiştirip, işleyeceğiz. Konya’da 40 hektar arazi üzerinde ilk denemeleri yaptık. Bu işi de Niğde’de yapacağız” diyerek Niğde’deki tarım ve hayvancılık alanındaki projelerine yenilerini katarak devam edeceklerinin sinyalini verdi.


Editör: TE Bilişim