Niğde İl Özel İdaresi tarafından Narlıgöl Termal Parkı Projesi hazırlandı. Projenin Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayından geçtikten sonra hayat bulacağı bildirildi.


İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’nin jeotermal kaynaklardan elde edeceği turizm gelirlerinin ekonomiyi canlandıracağını söyledi.


Niğde’nin bir tarım kenti olmasına rağmen sanayisinin hızla ilerlediğini ifade eden Peşin, Niğde’de turizmin ivme kazanması için önemli projelerin hazırlandığına dikkat çekti.


Peşin yaptığı açıklamada; “Turizm gelirlerini artırmak için öncelikle Çiftehan’da kuracağımız günübirlik tesisler, kür parkları ve kayak merkezleriyle birlikte ilimizde turizmin gelir kaynaklarının olduğunu turizm kaynaklarının zengin olduğunu ön plana çıkarmaya başladık. İlimizde önemli jeotermal kaynaklarından Narlıgöl’e gelen turistlerin daha rahat ortamda kullanabilecekleri ilimize turizm geliri para bırakabilecekleri tesislere ihtiyaç doğdu. Narlıgöl’e günübirlik tesis yapmak üzere bir proje çalışması yürütüyoruz. Bu proje içerisinde özel sektörün yapmış olduğu oteller alt kısımda yer almaktadır. Biz de göl aynası içerisinde kül parkları, konferans salonları, saunalar ve açık hava kamp yerleri olmak üzere güzel bir proje hazırladık. Nevşehir’deki tabiat varlıklarının onayından geçtikten sonra projemiz hayat bulacak. İlimizin turizm gelirine özellikle jeotermal kaynaklardan elde edeceğimiz sağlık turizmi büyük bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.












Editör: TE Bilişim