1990 yıllarda temeli atılan, az da olsa bütçe ayrılan ve ihale edilen Niğde Havaalanı yapılmadı ama ondan sonra onlarca ile onlarca havaalanı yapıldı.

Yorum: Selim GÖKEL

Son yılda, Kastamonu, Bingöl, Şırnak, Sinop, Uşak havaalanları açıldı, bir çoğu hale inşaat halinde... 

Bu inşaat halinde olanlardan birisi var ki, denizin ortasına yapılan Ordu ve Giresun havaalanı... Karadenizde düz alan yok, tek düz alan deniz... Karadeniz vekilleri düz alan yok diye bahane etmediler... Denizi doldurup havaalanı yaptılar ve tamamlanmak üzere...

Bizde bölge siyasetçilerine diyoruz ve istiyoruz ki... 

Niğde'ye önce deniz getirsinler, sonra zaten havaalanı yaptırmak kolay!...

***

Eski Devlet Bakanı Akın Gönen'in Niğde Havaalanı konusunda tespitleri var. Görev yaptığı dönemde bir çok yatırımın önünü açan Devlet Eski Bakanı 19. dönem Niğde Milletvekili Akın Gönen, Niğde Havaalanının başka bölgelere kaydırılacağı iddiasında bulundu ve bu durumun Niğde'ye yapılacak en büyük kötülük olduğunu belirtti. 

İşte Eski Bakan Akın Gönen'in açıklamaları

Son günlerde basında yer alan ve Niğde’nin de yararlanabileceği, Ereğli – Karaman arasına bölgesel bir havaalanı yapılacağı konusundaki iddialar üzerine bir açıklama yapan 19. Dönem Niğde Milletvekili ve Devlet Eski Bakanlarından Akın Gönen, havaalanının Niğde İli açısından çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, Niğde’nin kendi havaalanının mutlaka tamamlanarak hizmete girmesi gerektiğini söyledi.

NİĞDE HAVAALANI MUTLAKA YAPILMALI

İki Organize Sanayi Bölgesi’ne yerli ve yabancı yatırımcının gelebilmesi, gelişmekte olan Niğde Üniversitesi’nin önemli üniversiteler arasına girebilmesi, Kapadokya’nın içinde olmasına rağmen turizmden yeterli payı alabilmesi için Niğde’nin havaalanının mutlaka yapılması gerektiğini dile getiren Gönen yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Niğde’nin yarım kalan havaalanının bir başka ile kaymasını düşünmek, söylemek hatta bunu hayal bile edebilmek, bunu göz göre göre kabul etmek, bir Niğdeli için memleketine yapacağı en büyük kötülük olacaktır” dedi.

BU YATIRIMI MUTLAKA KAZANDIRMALIYIZ

19. dönemde hükümetinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcülüğü görevlerinde bulunan Gönen; birkaç gündür dile getirilen bölgesel havaalanı konusunun iddialardan ibaret olmasını umduğunu belirterek şunları söyledi; “ Biz Niğde’ye yatırım kazandırılması ve Üniversitenin kurulması için görev aldığımız dönemlerde taşın altına elimizi koyduk ve hükümetteki görevimizi bırakmayı bile göze aldık. Örnek verecek olursak Niğde’ye Üniversite bu gibi tutum ve davranışlar sonunda kazandırılmıştır. Niğde’nin havaalanının bir başka yere bölgesel havaalanı olarak kaldırılması veya kaydırılması gibi bir durumun konuşulduğu bu günlerde Niğde’nin bu cesareti gösterecek Niğde sevdası olan insanlara ihtiyacı var”

Niğde’nin havaalanı konusunda ortaya çıkan son gelişmelerle ilgili olarak, her yönü ile takipçisi olduğunu belirten Gönen, “Hep birlikte Niğde’mize sahip çıkmalıyız ve bu önemli yatırımı Niğde’ye mutlaka kazandırmalıyız” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim