Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Niğde Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirilmiştir.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Niğde Temsilcisi Ö. Yusuf Toraman, Niğde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alim YEŞİL ve Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil’in katıldığı etkinliğin açılış konuşmasında Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali BİNGÜL “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk öncülüğünde yürütülen “İŞKUR Kampüste” kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtmiş, İŞKUR ve Üniversitenin iyi bir işbirliğinin olduğunu ve öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olduklarını belirtmiştir.

Konuşmacılarımızdan Niğde ODTÜ Koleji Kurucusu Burkay Eren “Girişimcilik, Teknoloji ve Kalkınma” konusunda, Kodluyoruz Kurucu Ortağı Gülcan Yayla “Sosyal Girişimlerin Hikâyesi” konusunda, Habitat Dijital Dönüşüm Programı Direktörü İsmail Metin “Gelecek Değil Bugün” konusunda bilgilendirme yapmıştır. Ayrıca Kamu Kurum ve Kuruluşları kongre ve kültür merkezinin fuaye alanına bilgilendirme standı kurmuşlardır.

Ayşegül Aslan’ın sunumuyla gerçekleştirilen Niğde Girişimcilik Zirvesine öğrenciler, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Niğde İnsan Kaynakları Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları yoğun ilgi göstermiştir. Zirve plaket töreni ve fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.

Editör: TE Bilişim