Niğde Kurumlar Vergisi’nde 2012 yılında Niğde 1.si olan hedefini büyüttü. 52 milyon şişe üretimle gazlı beyaz içecek sektöründe lider olan Niğde Gazozları, bu yıl 75 milyon şişe üretimiyle rakipleriyle arasını açmayı hedefliyor.


Niğde Meşrubatları A.Ş. firması 2011 yılında kurumlar vergisinde 4. Olmasından sonra, 2012 yılında 1 milyon 46 bin TL’lik vergisi ile Niğde’de bir çok firmayı geride bırakarak liderliğe oturdu.

Yönetim Kurulu Başkanı Asım Abay konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Biz dolaylı vergi, KDV, sigorta primleriyle yılda 3-4 milyon lira devletimize katkı sağlıyoruz” diyerek alın terinin vergilendirilmesinden duyduğu mutluluğu aktardı.

Helal Gıda İçeceği

Asım Abay, Niğde Gazozu’nun her türlü tescil ve patentlere sahip olduğunu ifade ederek, 2012 yılı sonu itibariyle Türkiye’de Helal Gıda Sertifikası olan ilk işletme olduğunu ifade etti. Abay; “ Gazlı içecekler, içeriği itibariyle karbondioksitle iç içedir. Eğer yapay şeker kullanırsanız, tatlandırıcı gibi içerikler işte o zaman o şekerler karbondioksitle fermantasyona girer ve ister istemez alkol üretir. Bizse bunun önüne geçebilmek için Niğde Gazozlarında sadece Niğde’de üretilen şeker kullanarak, ve küçük şişelerle karbondioksit oranını belli bir sabitlikle ayarlayarak, pet şişe kullanmayarak, genleşmenin önüne geçerek, gazlı içeceğin alkol üretiminin önüne geçmiş oluyoruz. Bu eksenle Türkiye’nin Helal Gıda Sertifikasına sahip tek içeceğiyiz!” dedi.

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar kaynaklı hiçbir besin maddesinin gazozda kullanmadığını ifade eden Abay; “ Formülümüz basit halk arasında limon tuzu denilen sitrik asit, Niğde Suyu, Niğde Şekeri, Karbondioksit, gerçek meyve özü ve Niğdeli insanların emeği, alın teri! Bunun dışında ürünlerimize her hangi bir şey katmıyoruz. Özellikle plastik pet şişe kullanmıyoruz. Zira çeperlerindeki plastikler asit ve gazla çözülüyor ve bu maddeler kanserojen içeriyor. Bize hep neden litrelik çıkarmıyorsunuz diye soruyorlar. Biz cam şişe kullanıyoruz. Tamamen doğadan gelen doğal bir şey! Litrelik olması durumunda cam şişe basınçla şişe patlar, eğer gaz oranını düşürürsek bu sefer de gazozun tadı değişir! Bu yüzden litrelik çıkarmıyoruz!” dedi.

Üretimimizi Artırıyoruz!

Türkiye pazarında sektör lideri olduğunu vurgulayan Abay; “ Üretimlerimizin yüzde 40’nı Marmara Bölgesi, daha sonra İç Anadolu, Ege takip ediyor! Geçtiğimiz yıl 52 milyon şişe ürettik. Bu yıl hedefimiz 75 milyon yaz aylarında siparişlere yetişemiyoruz. Yatırımlarımız bu eksende yapma kararı aldık. 2014 sonuna kadar 50 metrekarelik Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisimizi da açarak günlük gazoz üretimini 1 milyon şişeye çıkaracağız. Buna paralel olarak istihdam ve vergi de aratacak. Niğde Milliyetçisi olduğum için Niğde dışında hiçbir yere yatırım yapmayacağım” dedi.

Niğde Gazozu Niğde’nin Markası!

Niğde Gazozu’nun Niğde’nin reklamını yaptığını ifade eden Abay, markalaştıklarını ifade ederek, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında Niğde’nin tanıtımına marka değer olarak katkı sunduklarını ifade etti.

Abay; “ Niğde’den çıkmış bir marka, 1960 yılından itibaren önce Niğde’de, sonra çevre illerde, sonra bölgede en sonunda yurt çapında Niğde’yi tanıtıyor. Bu eksende haklı bir gurur yaşıyoruz. Niğde bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. 2013 yılı sonu itibariyle ödeyeceğimiz vergiyi daha da artarak ülkemize katkı sunmaya da devam edeceğiz!” dedi.

 

 




Editör: TE Bilişim