Pazar yeri Zabıta İrtibat Bürosu önünde oluşturulan Hassas Terazi Kontrol Noktasında vatandaşların aldığı ürünlerin doğru tartılıp tartılmadığı kontrol ediliyor. Eğer satın alınan ürün belirtilen miktardan az çıkarsa o ürünü satan esnaf hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

 

Vatandaşların daha güvenli bir şekilde alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla zabıta ekipleri pazar yeri ve esnaf denetimini artırarak devam ediyor.

 

Yapılan denetimler özellikle vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketimi açısından büyük önem taşıyor. Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde satışa sunulan gıdaların, gıda yönetmeliğine uygunluğu ve etiketlerinin bulunup bulunmadığını kontrol ediyor.

 

Pazar esnafının kullandığı terazilerinde kontrol edildiği denetimlerde kurallara uymayan esnaf hakkında gerekli ceza işlemi uygulandı.

 

Pazarlar Zabıta Gözetiminde

 

Niğde'de kurulan bütün halk pazarları zabıtanın yakın takibinde. Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde tezgâhların düzeninden sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığına kadar her şey titizlikle kontrol ediliyor.

 

http://www.borhaber.net/ekonomi/nigde-de-zabitadan-hassas-denetim-h17542.html

Posted by Bor Haber on 6 Ağustos 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim