Sosyal Güvenlik Kurumu Niğde İl Müdürü Enver Özbek, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasadan bugüne kadar 4 bin 23 kişinin faydalandığını söyledi.
 
 Vatandaşların devlete olan borçlarını yapılandırmayı hedefleyen torba yasasına Niğde’den yoğun ilgi gösterildi. 25 Şubat tarihinde yürürlüğe giren ve 2 Mayıs günü sona erecek yasa kapsamında Niğde genelinde SGK’ya borcu olan 4 bin 23 kişi yararlandı.
 
 Çıkartılan kanunla kurum alacaklarına getirilen ödeme kolaylığının yoğun ilgiyle karşılandığını ifade eden SGK İl Müdürü Özbek, “Bu güne kadar toplam 4 bin 23 kişi borç yapılandırması talebinde bulundu ve alınan taleplerin tamamına yakını sonuçlandırıldı. Ancak borcu olan vatandaşlarımızdan özellikle Bağ-Kur sigortası dosyalarında büyük sorunlar yaşıyoruz, Bu sorunların giderilmesi fazla zaman aldığından personellerimizin de çalışma hızını düşürmektedir. Bu nedenle, şahsi dosyalarında sorunu bulunan Bağ-Kur sigortalılarımız öncelikle dosyalarındaki noksanlıkları giderip, daha sonra borç yapılandırmalarına müracaat etmeleri halinde işlemleri daha kısa sürede sonuçlandırılabilecektir” dedi.
 
        
BAŞVURULAR HIZLA ARTIYOR
          Yapılan başvuruların hızla arttığını ancak yapılandırma süresinin de hızla tükendiğine dikkat çeken Özbek, “Yasanın uygulamasına yönelik bazı hususları tekrar açıklamakta fayda görüyorum. Yapılandırmaya, prim,    sosyal güvenlik destek primi, eksik işçilikten kaynaklanan prim alacaklarından 2010 Kasım ve önceki aylara ait olanları, idari para cezası alacaklarından 31 Aralık 2010 tarihine kadar işlenen fiilleri kapsayıp, en geç 2 Mayıs 2011 tarihine kadar tebliğ edilen borçlar,  Bağ-Kur sigortalılarında durdurulan sürelere ait 30 Nisan 2008 tarihinden önceki döneme ait prim borçları ile damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı borçlarından 2010 yılı Kasım ve önceki aylara ait olanlar, 2011 yılı öncesindeki kurum kira alacakları ve 2 Mayıs tarihine kadar davası sonuçlanarak tahakkuk ettiği halde ödenmemiş kurum alacakları, aynı tarihe kadar oylan fazla ve yersiz ödenen kurum alacaklarını  kapsamaktadır” diye konuştu,
 İl Müdürü Enver Özbek, yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların en geç 2 Mayıs 2011 tarihine kadar SGK İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Yeni Yıldız Gazetesi/Niğde


Editör: TE Bilişim