Niğde’de 1 lira 75 kuruşa satılan 200 gram ekmek, yılbaşına kadar 2 liraya satılacak. Yılbaşından sonra ise 50 kuruş daha eklenerek 2 lira 50 kuruştan satışa sunulacak.

Yapılan ekmek zammı ile ilgili komisyon toplantısında sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, 200 gram ekmeğin yılbaşına kadar 2 liradan yılbaşından sonra ise 2 buçuk liradan satışa sunulacağını söyledi.

2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor 2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor

Başkan Yenel açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: ‘‘ Niğde’de fırıncımızın talebi öncelikle 220 gram ekmeğin 2 buçuk lira olmasıydı. Türkiye genelinde zamlara yapılıyor. Unlarımız şuanda 320 ile 330 TL arasında. Mayaya, akaryakıta ve odun gibi bir çok şeye gelen zamlar sonucunda zamlandı. Bizimde masrafımızın 220 gram ekmeğe zam 2 buçuk liraydı. Komisyon bir karar aldı. Bugün için yılbaşına kadar 200 gram ekmeğin 2 lira olması ön görüldü. Yapılan zamlar esnafımızı hiçbir şekilde rahatlatmayacak ama asgari ücrete yılbaşında zam geleceği için halkı da düşünerek böyle bir karara aldık.’’ Dedi.

Komisyon toplantısında alınan karar neticesinde ekmeğe tarifeli şekilde zam yapıldığını açıklayan Niğde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil ise, ‘‘ Her şeyden önce Niğdeli esnafımızı vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Başkanımızın da belirtmiş olduğu gibi 220 gram ekmek 2 buçuk lira fiyat istediler. Komisyon toplantısında komisyonun neticesinde 1 Ocağa kadar 200 gram ekmeğin 2 lira olmasını noktasında karar çıktı. Başkanımızda onay verdi. Ben her zaman şunu belirtmek istiyorum. Esnafımızın yanındayız. Esnafımızın zarar etmemesi için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Onay mekanizmasında da çıkan her kararı onaylıyoruz. Niğde’mize esnafımıza hayırlı olsun. Çıkan kararın esnafımızı rahatlatacağına inanmıyorum. Çünkü biz ekmeğin 1,75 iken unun torbası 180 TL idi. Şuanda unun torbası 360 liraya kadar dayandı. Esnafımızın 1 ay zarar edeceklerini bile bile 200 gram ekmeği 2 TL’den satılması noktasında karara evet dediler. Bizim esnafımızı ahilik kültüründen gelir. Devletimizin yanında olan bir yapımız var. Zaten Ahiliğin ana desturu da budur. Biz her zaman belirttiğimiz gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bugünde bunu esnafımız ve başkanlarım ile göstermiş olduk.’’ Dedi.

Unun Torba Fiyatı 200 TL’ye Düşsün Biz Ekmeği 1,75 TL’ye Geri Çekelim

Unun torba fiyatında düşüş sağlanırsa ekmeği 1,75 TL’dekiş fiyatına geri çekeceklerini vurgulayan Başkan Alim Yeşil, ‘‘Esnafımızın fırıncımızın da zarar etmemesi konusunda olması gerekenin yapılması gerektiğini de devletimizden bekliyoruz. Unun torbasını düşürsünler 200 TL’ye biz ekmek fiyatını tekrardan çekelim 1,75 TL’ye. Sonuç itibari ile ham maddenin fiyatları arttığı zaman mayasının durumu belli, doğal gazın durumu belli, mazotun durumu belli bu noktadaki pozisyondan sonrada esnafımın da Ocak ayından sonra fırıncımızın da ekmeği 2 TL’den satacağını kimse beklemesin.’’ Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim