Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlar tarafından yetiştirilen büyük ve küçükbaş kurbanlıkların Niğde ve Ankara’da satışı başladı. 

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu kurbanlıklarını kurumdan alan vatandaşlara ücretsiz kesim ve sabah kahvaltısı hizmeti sunacaklarını söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır kurumda yetiştirilen küçük ve büyükbaş hayvanların satışının yapıldığını ifade eden Tekne: “ Ankara’da vatandaşlarımız kendimize ait satış yerine gelerek kurbanlığını seçiyor yada kurumumuzun internetine yüklediğimiz büyük ve küçük baş hayvanların fotoğraflarına bakarak kurbanlığını seçiyor.

Bu sene Niğde’den 150 büyükbaş ve 230 küçükbaş kurbanlıkların Ankara’ya gönderildi. Kurbanlıklarımız büyükbaş canlı kilogram satış fiyatı 16,5, küçükbaş ise 14,5 TL’den satışlarını yapıyoruz. Kurumumuzdan kurbanlık alan vatandaşlarımızın kesim ücretlerinden para almıyoruz” dedi.

Başsavcı Tekne: “ Kurbanlıklar ceza evinde bulunan modern mezbahanede hijyenik ortamda el değmeden kesiliyor. Kurbanını bekleyen vatandaşlarımıza sabah kahvaltısı da ikramımız. Niğde’ye bu sene 230 küçükbaş ve 10 adette büyükbaş kurbanlık satışı yapacağız” dedi.



Editör: TE Bilişim