Yerel yönetimlerde tasarruf sağlanması amacıyla oluşturulan “Niğde’de Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Katı Atık Güzergâhları Optimizasyonu Projesi”nde yer alan Niğde ve Bor Belediyesi ile Niğde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği personeli eğitim sonrası sertifika aldı.


Proje ortaklarından Niğde, Bor ve Niğde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden 10 personel, 7 gün devam eden eğitim sonrası yapılan sınavı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

İl Genel Meclis toplantı salonunda dün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı üçüncü birleşiminin ardından düzenlenen sertifika töreni yapıldı. Niğde Valiliği AR-GE birimi sorumlusu Ali İlker Atabay'ın eğitim ile ilgili bir sunumda yaptığı törende,  sınavı başarıyla tamamlayan 10 personele İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve Meclis Üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; Niğde İl Özel İdaresi öncülüğünde Niğde Belediyesi ve Bor Belediyesinin proje ortağı olduğu Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Desteği ile "Niğde İlinde Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Katı Atık Güzergahlarının Optimizasyonu Projesi" eğitimini tamamlayan kurum memurlarına sertifikalarını verdik. Bu proje ile çöp toplama hizmetlerinde katlanılan maliyetlerde ve zamanda yaklaşık %30 tasarruf sağlanacaktır"dedi. 



Editör: TE Bilişim