Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenme programı kapsamında 2020-2021 başvuru dönemi yatırımlarının fiziki olarak son tamamlanma tarihi 1 Eylül tarihinden 1 Kasım 2022 tarihine kadar uzatıldı. Niğde Tarım ve Orman İl müdürü Asım Baş, Niğde birçok tarım ürününde artık fiyat konusunda Türkiye piyasasını belirler duruma geldiğini ifade etti.

Müdür Baş, “Bakanlığımızın destekleri Kırsal kalkınma başta olmak üzere bütün desteklerde alt yapı eksiklerimizi tamamlama aşamasına geldik ,bununla beraber hem ihracatımız hem de belirli standarttın üstündeki kaliteyi belirli ölçülerde paketleme ,yıkama ve buna benzer tesislerimizde faaliyete geçtikten sonra ürünlerimiz katma değeri yüksek bir hale geliyor. Bunda anlatmak istettiğim şudur bir ürün tarladan çıktığı gibi piyasaya sevk edildiği vakit farklı şey oluyor ,ama bu ürün işendiği vakit daha farklı oluyor ve getirisi de yüksek oluyor üretim zincirindeki hedefimiz üretmek ,paketlemek ve markalaşmak ve bu sürdürebilirliği devam ettirmektir” diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ Birçok üründe standartların çok üstünde alt yapımız çok iyi pozisyonda ve gün geçtikçe de gelişmeye devam ediyor ihracatlarımız yurt dışına artarak devam etmekte ve önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir. Bu çalışmalarda Tarım ve Orman bakanlığımızın yanı sıra başta sayın Valimizin ciddi katkıları var, yerel idarecilerimizin destekleri var el ele vererek bu çalışmalarımız ve başarılarımız artarak devam edeceğini söyledi.

Gıda fiyatlarında fren tutmuyor Gıda fiyatlarında fren tutmuyor

Editör: TE Bilişim