AB üyeleri ve aday ülkeler arasında anlaşmalı olan kurumlar ve okullar ile öğrenci ve öğretmen çalışmalarını kapsayan  ''ERASMUS programı'' çerçevesinde,  Niğde Bilim ve Sanat Merkezinin İngilizce öğretmeni Osman Aydoğar koordinatörlüğünde, Avrupa ülkelerinin kurumları ve okullarıyla hazırladığı projeler,  AB tarafından kabul edildi.

Niğde Bilsem Koordinatörlüğünde olan “I learn Science with Robots” isimli Ka229 proje ortakları Yunanistan ve İtalya’dır. Bu projede, 2 yıl süresince eğlenceli ve ilgi çekici bir etkinlik olan Robotic kodlama eğitimleri düzenlenecek. Matematik, programlama, bilimsel süreç, proje yönetimi gibi birçok konuyu hem ülkemiz öğrencilerine hem de Avrupalı öğrencilere öğretilecek ve onların problem çözme, takım çalışması, iletişim becerilerini geliştirmeye çalışılacak.
İspanya koordinatörlüğünde ortak olunan “Challenge-Engage,Investigate, Act” isimli KA229 projesinde ise ortaklar, Bulgaristan, İspanya, Litvanya, Polonya, Romanya’dır. Bu projede Niğde Bilim ve Sanat merkezi önderliğinde STEAM çalışmaları yapılacaktır.

Romanya koordinatörlüğünde ortak olunan “The Non-Formal and the Digital Classrooms for Inclusion “isimli KA229 projesinde ise ortaklar İtalya, Polonya ve Romanya’dır. Ana teması sosyal etkileşim olan bir projedir.

Yine Romanya koordinatörlüğünde ortak olunan” Exchange of good practices for implementing CLIL method to cater for the needs of disadvantaged and special needs groups  and to reduce the differences in learning outcomes linked to the socio-economic disparities” isimli KA201 projesinde ortaklar İngiltere, Romanya, Yunanistan ve İtalya’dır. Bu projede ise öğretmen ve öğrencilere disiplinler arası çalışma metotları üzerine eğitimler verilecek.
Niğde Bilsem Müdürü İsa Aliç “İki yıl sürecek olan projelerde her ülkeden 80’er öğrenci yer alacak. Öğrenciler, 14 ülkeyi ziyaretler çerçevesinde projeye katılım sağlayacaklar. Öğrenciler hem eğitim alacak, hem de o ülkenin kültürünü tanımış olacak. Bu eğitimi alan öğrenciler, gelecek hayatlarında kariyerlerine imtiyazlı bir çalışma koymuş olacaklar. Zor ve ağır bir eğitimin ardından çok verimli ve iyi bir sonuç alacağız.

Elde edilen bu güzel sonuçta, bizlere destek olan ve yol gösteren İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim YAŞAR’a ve yönetim ek
ibine, proje koordinatörümüz Osman Aydoğar ile Bilsem proje ekibimize çok teşekkür ederim '' dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim