Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, su, emlak, çevre temizlik, akıllı sayaçlara su yükleme gibi ödemelerin kolay ve pratik yapılmasını sağlayan sistemin açılışını Vali Necmeddin Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte yaptı.

Belediye binasının girişinde hizmete giren Akıllı Vezne Sistemi, vatandaşların ödemelerini nakit veya kredi kartıyla yapmalarına olanak sağlıyor. Pilot uygulama olarak belediye binası ve Gazeteci İsmet Sayın Caddesi’ne iki adet olarak yerleştirilen Akıllı Vezne Sistemi’nin sayısı önümüzdeki günlerde 5’e yükseltilecek.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Akıllı Vezne Sistemiyle su faturası, emlak, çevre temizlik vergisi, ilan-reklam, taksitli borçlar ve akıllı karta su yükleme gibi ödemelerin günün 24 saati kolay ve pratik bir şekilde yapılabileceğini söyledi. Ödemelerin kredi kartı ya da nakit olarak da yapılabileceğini anlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Bu sistemin en önemli özelliği de 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veriyor olmasıdır. Örneğin, Niğde’de 12 bin civarında akıllı sayaç abonesi var. Bu sayaçlardaki kredi gece 24.00 bitse bile hemen buraya gelip akıllı sayaç kartlarıyla kredi yüklenebilecek. Bu veznemizin hemşehrilerimize önemli bir hizmet vereceğine inanıyoruz ve bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu sistemi şimdilik şehrimizin 2 ayrı noktasına kurduk. İnşallah birkaç ay sonra 3 adet daha ilave edeceğiz. Vatandaşlarımız, Niğde Belediyesi veznesine gelmeden kendi mahallesinde su parasını, emlak vergisini ve belediyeyle ilgili diğer ödemelerini yapabilecek” dedi.

Bu arada sistemin faaliyete girmesinin ardından Akıllı Vezne ile ilk ödemeyi Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptı. Emlak Vergisinin birinci taksitini ödeyen Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, ödeme yaptığına dair fişi de Akıllı Vezneden aldı.

Öte yandan vatandaşlar da Akıllı Vezne Sistemi uygulamasından memnun olduklarını belirttiler. Akıllı Vezne sisteminin yaygınlaştırılmasını isteyen vatandaşlar, ödemelerin pratik ve kolay yapılmasını sağlayan sistemi hayata geçiren Niğde Belediyesi'ne teşekkür ettiler. 
Editör: TE Bilişim