Niğde Belediyesi’nin ‘’Kimsesizlerin Kimsesi’’ olmak için kurduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ihtiyaç sahipleri için başlattığı yardımlara onlarca çeşitlilikle devam ediyor. Hizmet çeşitliliği 40’ın üzerinde olan Niğde Belediyesi; soba, odun, kömür, gıda, giyim, temizlik, yol parası, tekerlekli sandalye, asker ailelerine yardım gibi onlarca hizmeti ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. 

Niğde Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürüyor. Belediye bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için açılan Gönül kapısı market her geçen gün büyüyüp gelişerek daha çok vatandaşa hizmet götürüyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen yardıma muhtaç aileler adına tüm hassasiyetler gözetilerek düzenlenen NİĞKART’la vatandaş istediği gibi Gönül Kapısı’ndan alışveriş yapabiliyor. Hanenin ekonomik durumuna göre kartlarına puan yüklemesi yapılıyor.

Sosyal Belediyecilikte Hizmet Çeşitliliği

Niğde Belediyesi sosyal belediyeciliğin sınırlarını zorluyor. Yaptığı yardımı sadece Gönül Kapısı’yla kısıtlamayan Niğde Belediyesi her ihtiyaçta vatandaşın yanında oluyor.

Ekonomik yönden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve yemek yapamayacak durumda olanlara günlük iki öğün sıcak yemek dağıtılıyor. Sabahtan öğle saatlerine kadar öğrenciler için Çorba Pınarı’ndan ücretsiz sıcak çorba ikram ediliyor.

Veren el ile alan eli buluşturan Niğde Belediyesi adeta bir köprü vazifesi yapıyor. Hayırsever işadamlarının desteğiyle Niğde Belediyesi yılda 257 öğrenciye 9 ay boyunca burs imkanı sağlıyor.

Kış mevsimini ihtiyaç sahibinin evinde sıcak geçirmesi için soba, odun ve kömür yardımı yapılıyor.

Engelli vatandaşların sosyal hayata daha çok katılımı için akülü ve manuel tekerlekli sandalye desteğinde bulunuyor.

Sosyal belediyecilik alanında önemli projelere imza atan Niğde Belediyesi, vatani görevini yapan askerlerin mağdur olmaması için muhtaç durumda olan ailelerine de para yardımı yapıyor.

Rahatsızlığı olup başka bir şehirde tedavi görmesi gerekirken fakat maddi durumu yetersiz olanlara belediye yol parası yardımında bulunuyor.
Niğde’de ne kadar ihtiyaç sahibi varsa hepsine el uzatacağız diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Biz paylaşımcıyız, paylaşmayı seviyoruz. Daha çok çalışarak projelerimize yenilerini ekleyeceğiz ve örnek belediye olmaya devam edeceğiz’’ dedi.


 
Editör: TE Bilişim