Niğde Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Yaş Sebze ve Meyve Haline bağlı Zabıta Ekipleri 5957 sayılı yasa gereğince yaş sebze ve meyve ticaretinin düzenlenmesi ve kayıt altına alınması amacı ile belirli noktalarda yaptıkları denetimleri sıklaştırıldı. Bu denetimlerde; evraklar kontrol edilirken, bildirim belgesi ve faturası olmayanlar uyarılıyor, ürünlerin kayıt altına alınması sağlanıyor. Böylece devletin aldığı pay korunurken hem de kaçak ürünlerin satılmasına engel olunuyor.

Denetimler Arttırıldı

2020 yılında toplamda 197 kayıtsız aracı yakalayarak cezai işlem uygulayan ve kayıt altına alan Niğde Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Yaş Sebze ve Meyve Haline bağlı Zabıta Ekipleri yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte periyodik olarak gerçekleştirdikleri denetimleri sıklaştırdı. Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, ürünlerin tazeliği, künye bilgileri, kasa ebatları, kasa içerisinde yabancı madde olup olmadığı gibi konular denetleniyor.

‘Hal Kayıt Sistemi’ İle Kayıt Dışılığının Önüne Geçiliyor

Kontroller elektronik olarak ‘Hal Kayıt Sistemi’ ile denetleniyor. Meyve ve sebzenin üreticisinden başlayıp hale kadar uzanan sürecinin kayıt altında tutulduğu sistem, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Yaş Sebze ve Meyve Haline bağlı Zabıta Ekipleri tarafından kontrol ediliyor. ‘Hal Kayıt Sistemi’ ile meyve ticaretine ilişkin güncel veri tabanı, sebze ve meyve ticaretinin elektronik ortamda takibi, toptancı halleri arasında ortak bilgi paylaşımı yapılırken, kayıt dışılığının da önüne geçiliyor.

Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor

Hal Esnafı Bilgilendiriliyor

Niğde Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Yaş Sebze ve Meyve Haline bağlı Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde aynı zamanda esnaf bilgilendiriliyor.

Denetimler Devam Edecek

Amaçlarının üreticiyi, korumak, haksız rekabetin ve kayıt dışının önüne geçmek olduğunu belirten İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Yaş Sebze ve Meyve Haline bağlı Zabıta Ekipleri denetimlerin artarak devam edeceğini belirttiler.

Editör: TE Bilişim