5. si düzenlenen Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi Olağan Genel Kurulu Niğde Grand Otelde düzenlendi.  Çok sayıda kişinin katıldığı genel kurul için ayrılan salon dolup taştı. Genel Kurula misafir olarak gelen çok sayıda kişide yer bulamadığı için genel kurulu ayakta izledi.

Haber-Foto: Gökhan Demircioğlu

Niğde Şubesi tarafından düzenlenen kongreye katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katıldığı 5. Olağan Genel Kurul’a Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye-İş Sendikası Eğitim Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, Belediye-İş Sendikası Ankara Çevre Şubeler Başkanı Mehmet Güngören’de hazır bulundular.

Belediye Başkanı Akdoğan’dan işçiye %14 zam
Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan işçiye yüzde 14 zam müjdesi verdi. 2015 yılı zam oranının daha önceki sendika yönetimi zamanında yüzde 11 olarak imzalandığını ifade eden Belediye Başkanı Akdoğan, Sendika Başkanı Yusuf Karaca için bu rakamı yüzde 14’e yükselttiğini açıkladı.
Bugüne kadar yapılmış en görkemli kongre
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “6. yılda Niğde'de Belediye-İş Sendikası olarak en görkemli en organizeli bir kongrenin gerçekleşmiş olmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sendikamıza yakışır bir kongre oldu. Bu güne kadar sendikamızda Sendika Başkanlığı olarak görev yapmış değerli dostlarıma da bu güne kadar vermiş olduğu emeklerden ve bize vermiş olduğu desteklerden dolayı onlara da teşekkür ediyorum. 6 yıldır görevde bulunduğumuz süre içerisinde hiç bir zaman işçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik. İlk yıl 2010 yılında sizlerle toplu iş sözleşmesi yaptım. O zaman çevre illerdeki işçi kardeşlerimizi aldığı ücretlerle ilgili bir araştırma yaptık ve Niğde Belediyesinde çalışan kardeşlerimizin çevre illere göre daha düşük seviyede maaşla çalıştıklarını görünce yüzde yirmi oranında zam yaparak sizleri diğer belediyelerle eşit seviyeye getirdik. O gün den bu güne kadar da hiç bir sözleşmemizde enflasyonun altında artış vermedik. Enflasyonun her zaman üzerinde işçilerimizin ücret artışını gerçekleştirdik” dedi.

Hiç bir işçi kardeşimizi bize bakış ve davranışı ile ilgili cezalandırmadık
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde kış memleketi, karla mücadeleyi sizler yapıyorsunuz. Yol yapımını sizler gerçekleştiriyorsunuz. Kaldırımları sizler yapıyorsunuz. Temizlik işini ve buna benzer işlerin bir çoğunu işçilerimiz yapıyor. Belediyecilik, her zaman söylediğimiz gibi 24 saat esasına göre hizmet üreten hizmet yapan her zaman sahada her zaman alanda olunması gereken bir yer belediye. Bu görevleri de işçilerimizle yürütüyoruz. Dolayısı ile tüm işçi kardeşlerimiz Belediye'de tüm çalışan kardeşlerimiz ve yine belediyenin kapısından giren herkes başta Belediye Meclis Üyelerimiz olmak üzere belediyemizin aynası. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor. Bu güne kadar hiç bir işçi kardeşimizle ters düşmedik. Hiç bir işçi kardeşimizi bize bakış ve davranışı ile ilgili cezalandırmadık. Bu güne kadar hiç kimsenin işine haksız yere son vermedik” şeklinde konuştu.

Her zaman işçilerimizin yanında olacağız
Belediye Başkanı Akdoğan; “Hastanemizde de güzel gelişmeler olmuş Sendika Başkanımız Yusuf Karaca bize ifade etti, hastanemizde de bir sendikalaşma olmuş. Bu da çalışanlarımız açısından sevindirici bir durum. 2014 yılının sonlarına doğru taşeron işçilerimize yönelik yapılan düzenlemeler yeterli değil belki ama bir başlangıç olması açısından, bir sosyal güvence oluşturulması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu iyileştirmelerin de devamının geleceğini düşünüyorum. Bu noktada Belediye Başkanlığı olarak ve siyaset yapan AK Parti'de iktidar partisinde siyaset yapan birisi olarak Milletvekillerimizle beraber, teşkilatımızla beraber her zaman işçilerimizin yanında olacağız” dedi.









İşçiliğin ne demek olduğunu biliyorum çünkü işçiliğin her alanında çalıştım
Belediye Başkanı Akdoğan; “İşçiliğin ne demek olduğunu biliyorum çünkü işçiliğin her alanında çalışmış bir kardeşiniz olarak aranızdayız. Kısmet oldu Belediye Başkanı olduk, kısmet oldu ikinci dönemi yaşıyoruz. İşçilerimizi asla kendimizden farklı bir konuma ya da kendimizi sizlerden farklı bir konuma oturtmadım bu günden sonra da asla böyle bir şey olmayacak. Hepimiz aynıyız, hepimiz eşitiz, birbirimizden hiç bir farkımız yok” şeklinde konuştu.

Sendika Başkanı Yusuf Karaca kardeşimizin de benim yanımda hatırı büyük
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “2014 yılının mart ayında o günün sendika başkanı ile iki yıllık bir toplu iş sözleşmesi yapmış ve imzalamıştık. 2015 yılı için tefe tüfe ortalaması eğer yüzde onun altında kalırsa yüzde on bir olarak işçilerimizle toplu iş sözleşmesi yapacağımızı taahhüt etmiştik. Geldiğimiz noktada sendika başkanlığında bir değişim oldu. Geçmişte görev yapan tüm kardeşlerimizle de iyi anlaşarak, uzlaşarak bir yönetim gerçekleştirdik. Şu anki sendika başkanımız yıllardır benimle beraber olan, benim Belediye Başkanı olmadığım dönemlerde de benimle beraber olan Yusuf Karaca kardeşimiz Sendika Başkanlığı görevine 8 ay önce göreve getirildi Sendika Genel Merkezi tarafından. Sendika Şube Başkanı Yusuf Karaca kardeşimizin de benim yanımda hatırı büyük. Biz vereceğimizi alın teri döken kardeşlerimize vereceğiz helali hoş olsun. Bu güne kadar kardeşlerimi hiç mahcup etmedim bundan sonra da etmeyeceğim bunun bilinmesini istiyorum. Niğde Belediyesi olarak çevre belediyelere örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu bakımdan 2014 yılında yapmış olduğumuz yüzde 11 oranındaki artışı ben bir miktar daha yukarı çekerek yüzde 14 oranında işçilerimize zam vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
Yolları süpüren de biziz evlere suyu getiren de
Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli; Genel Kurullar işçilerin sıkıntılarını, isteklerini ve taleplerini dile getirdikleri platformlardır. Niğde halkına her alanda hizmet eden Niğde Belediyesi ve tüm bölge çalışanları hem yerelde hem genelde sorunlarını, sıkıntılarını, taleplerini, mutluluklarını, sevinçlerini paylaşacağız. Bizler belediye emekçileri olarak bulunduğumuz kentin daha yaşanabilir bir yer olması için o bölgenin halkına doğumundan ölümüne kadar hizmet eder alın teri döker emek sarf ederiz. Yolları süpüren de biziz evlere suyu getiren de. Parklarda çiçeklere hayat veren de biziz yangında canı pahasına, kazalarda can kurtaranda. Çocukları okullarına halkımızı işe yetiştiren de biziz, yolların asfaltını kaldırımlarını yapan da. Soğuk kış günlerinde karla mücadele ederek yolları temizleyen de biziz kanalizasyon tıkandığında onları açan da. Hak baki olduğunda ölüm anında haklımızın son yolculuklarında yanlarında eşlik eden de bizleriz” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a teşekkür ediyorum
Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli;  “Emeğinden başka sermayesi olmayan bizlerin geleceğe dair en büyük güvencesi olan kıdem tazminatının işverenler tarafından tartışmaya açılması tüm Türkiye'de olduğu gibi Niğde'de işçileri ve emeği ile geçinen tüm kesimleri rahatsız etmiştir. Kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı her türlü yasal mücadeleyi yapma kararlılığında olduğumuzun bilinmesini istiyor bu konuda Niğde'nin Belediye Başkanlarından ve Milletvekillerinden de çalışanlar adına bizlere destek olmasını istiyoruz. Bizler bir araya geldiğimizde aşamayacağımız engel yıkamayacağımız sorun yoktur. Bu birlik doğrultusunda yürüdüğümüzde sorunlarımızın üstesinden geleceğimiz inancımız sonsuzdur. Belediye-İş Sendikasının bu onurlu yürüyüşünde her zaman yanında olan ve katkı sunan Belediye-İş Sendikamızın Niğde Şubesinin çok değerli üyelerine ve Şube Başkanımız Yusuf Karaca'ya Belediye-İş Sendikası ailesi adına çok teşekkür ediyoruz. Bu yürüyüşte her zaman yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a da çalışanları adına da emekçilerimiz adına bir borç biliyorum” dedi.

Genel kurul hayırlı olsun
Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı yaptığı konuşmada; “Vahşi kapitalizmin sömürüsünün olmadığı bir dünya temennisi ediyorum. Bir Belediye Başkanı olarak sendikasız taşeron işçisi çalıştırdığım için duyduğum utancı ifade etmek istiyorum. Şahsımdan değil, düşünce yapımdan değil ama koşullardan kaynaklı sebeplerle. İnşallah taşeronculuğu ve sendikasız işçiliğin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye temenni ediyorum. İşçi sınıfının sınıf bilincinin yok edilmeye çalışıldığı, yok sayılmaya çalışıldığı bir dünyadan sömürülenin olmadığı bir dünyayı temenni ediyorum. Genel kurulunda hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye-İş Sendikası köklü bir geçmişe sahip
Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca; “Bildiğimiz üzere Genel Kurullar Sendikal mücadelelerin demokrasi şölenleridir. Genel Kurullar Sendikanın 4 yıllık süre ile  yol haritasının belirlendiği en yüksek organlar ve delegelerin iradesinin tecelli ettiği en önemli günlerdir. Bu özel ve anlamlı günde sizleri sendikam ve şahsım adına saygı ile selamlıyorum. Belediye - İş Sendikasının köklü bir geçmişe sahip olduğunu hepimiz bilmekteyiz.  Bu büyük ve emekçi ailenin içinde olmanın ve hizmet etmenin gururunu ve sevincini yaşamaktayım. Göreve geldiğim süreçten bu yana sendikal hakların savunulmasın da örgütlenmemiz de ve bizi biz yapan bütün değerlerimize omuz veren, güç veren, yükselten ve yücelmemiz de emeği geçen başta Sayın Genel Başkanımız Nihat Yurdakul olmak üzere bütün Genel Merkez yöneticilerimize, temsilcilerimize ve sendikamıza destek veren bütün gönüldaşlarımıza sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette ki büyük bir yükün ve hassas bir konunun yani; alın terini savunacak bir vebalin altına girdiğimizin farkın da olarak Genel Başkanımızın tevdi ettiği bu görevi şube olarak yerine getirmenin bilincinde olduk” dedi.

Sendikal anlamda önemli çalışmalara imza attık
Genel Merkezimizden aldığımız güç ve üyelerimizin desteği ile kısa görev süremiz de işverenlerimizi ve işyerlerin de ki tüm üyelerimizi yerin de ziyaret edip sorunlarını dinledik diyen Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca; “Çalışma arkadaşlarımızla bu sorunları çözüme kavuşturmanın çabasını sarf ettik. Sendikacılığın ne demek olduğunu emeğin ve emekçinin alın terini işçi kardeşlerimiz ile sürekli birlikte olarak yaşayıp öğrendik. İşçi olarak çalışmanın zorluğunu her zaman omuzlarımız da hissederek ben ve yönetim kurulum bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmenin gayretini gösterdik ve şükürler olsun ki görev süremiz de ne işçi kardeşlerimizin başını öne eğdirdik ne de onurlu sendikamızın. Görevi devraldığımız günden bu yana Sendikal anlam da önemli çalışmalara imza attık. Azimli ve gayretli çalışmalar sonucun da sadece Niğde ile kalmayıp çevre il, ilçe ve kasabalarda da çalışma yaparak üye sayımızı artırıp sarsılmaz bağlarla birbirine bağlanmış güçlü bir aileye sahip olduk.  Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki bu kapsam da en fazla üyemizin olduğu Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’ın şahsın da tüm belediye başkanlarımıza emekçiye verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye – İş Sendikası Niğde Şubesi olarak işçilerimizin hakkı hukuku bizim asıl görevimizdir düşüncesi ile şahsım ve çalışma arkadaşlarım görevlerimizden ve sorumluluklarımızdan asla vazgeçmedik. Gereği yapılması hususun da ise yer zaman gözetmeksizin her daim emekçi kardeşlerimizin yanında bulunduk. Sözün olduğu yerde icraat az derler. Bizler işçiyiz emekçiyiz. Emeğimizi üretirken marifetimizi iltifata tabi tutmayız” şeklinde konuştu.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca seçildi
Tek liste halinde gidilen seçimler sonucu 111 delegeli Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Yönetimine, Şube Başkanı Yusuf Karaca, Şube Başkan Yardımcısı Kadir Yenel, Şube Mali Sekreteri Ahmet Faruk Gürbüz, Üye olarak Nasuh Karaaslan ve Ali Şenel olarak seçildiler. 



Editör: TE Bilişim