2. Niğde Tarım Fuarı pazartesi pazarı alanında düzenlenen törenle açıldı.

Haber-Foto-Video: Fatih ÖZATA - Enes Can ÖZMEN



FUARDAN FOTO VE VİDEO  GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA


Açılışa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Tarım Bakanlığı Bitkisel Ürünler Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Niğde Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Niğde Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Patatesçilik, Arıcılık, Meyvecilik ve Gıda Fuarı Pazar gününe kadar Niğde ve dışından gelen ziyaretçileri kabul ediyor.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edilen yerlerin fuarlar olduğunu söyledi.

Niğde Tarım Fuarı ekonomik hayatın gelişmesi için çiftçimizi, sanayimizi bir araya getiren çok önemli bir organizasyondur. Tarım ve Hayvancılık fuarı çok önemli bir adımdır. Alış veriş yapmanın yanı sıra iş birliği bağlantılarının oluşması ve yenilikçi tarım ekipmanları çiftçilerimizle buluşuyor. Fuarımızda kaliteyi önemli ölçüde etkileyen ekipmanlar ve ürünlerin tanıtılmasında büyük rol oynar” dedi.

Törende konuşan Vali Kılıç ise, “Mutluluğun yayıldığı, kendine güvenin arttığı bir dönemde Dünyaya yıldız gibi doğacak Türkiye’nin ufkuna Niğde’yi yıdız gibi doğurma gayreti için çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu güzel günde Milletvekillerimizin üçünün birden burada olması bizi mutlu ediyor. Ziyaretçilerimiz, konuklarımız bizi yalnız bırakmayanların teşrifleri büyük bir mutluluk verdi. Bu fuarda tarım Bakanlığı, Belediye, Ticaret odaları çok çalıştılar, fuarın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

Törende ayrıca AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yanı sıra Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarım Bakanlığı Bitkisel Ürünler Genel Müdürü Mevlüt Gümüş birer konuşma yaptı.

Konuşmalar sonrası fuara katılanlar kurdele keserek açılış gerçekleştirildi.  Fuar içerisinde kurulan firmalar ürünlerini tanıtarak katılımcı çiftçilere bilgiler verdiler.


Fuar Pazar gününe kadar ziyarete  açık kalacak.



http://www.borhaber.net/ekonomi/nigde-tarim-fuari-acisili-yapildi-h18366.html

Posted by Bor Haber on 5 Kasım 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim