Işıklar Holding bünyesindeki beşinci halka açık  şirket  olmaya hazırlanan  Niğbaş Niğde Beton Sanayi, aldığı siparişlerle  1 Mayıs 2012'ye kadarki prefabrike yapı elemanları üretim  kapasitesini  şimdiden doldurdu. 2012'yi faaliyet alanlarını  çeşitlendirerek  ve fabrikalarını artırarak tamamlamayı  hedefleyen Niğbaş, 42. yılında cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 34  oranında  yükseltti. 

Işıklar Holding bünyesinde bulunan ve hisseleri İMKB'de işlem gören Çemaş Döküm'ün yüzde 95.30'una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi, halka arz için geri sayıma başladı. 

43 milyon Lira'yı aşan aktif toplamı ile Anadolu'nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Niğbaş, halka arzdan elde edilecek kaynak ile Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arazisinde yeni bir beton kiremit fabrikası inşa edecek. Niğbaş, hem Türkiye'de, hem de dünyada artan dayanıklı ve estetik çatı kaplama malzemeleri kullanımına bağlı olarak bu alanda ürün çeşitlendirmesine gitmeyi planlıyor. 

Öte yandan farklı firmalardan tedarik ettiği ara katlı bina sistemlerinde kullanılan öngerilmeli boşluklu döşeme panellerini de kendi bünyesinde üretme kararı alan Niğbaş, bu doğrultuda Kırşehir'de bir arsa temin etti. Bu alandaki yatırımların da 2012 yılında başlayacağı açıklandı.


Editör: TE Bilişim