Işıklar Holding bünyesinde bulunan ve hisseleri İMKB'de  işlem  gören Çemaş Döküm'ün yüzde 95.30'una sahip  olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi, Niğde'deki fabrikalarında hazır  beton, betonarme prefabrik yapılar, santrifüjlü beton elektrik direkleri, beton parke, beton  şehir  mobilyaları ve yapı kimyasalları üretiyor. 

Aktiflerinin toplamı 43 milyon Lira'yı aşan Niğbaş, halka arz için lider 
aracı  kuruluş olarak belirlediği Gedik Yatırım aracılığıyla Sermaya Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul   Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) başvurularını yaptı. 

Anadolu'nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Niğbaş'ın halka arzından elde edilecek kaynak,
üretim  hacmini büyütmek, ürün gamını genişletmek ve istihdamını artırmak üzere  yatırıma  dönüştürülecek. Hissedarları arasında İller  Bankası 'nın da bulunduğu Niğbaş, halka arz sonrası prefabrike beton üretim  k apasitesini  121 bin 300 tondan 200 bin tona çıkarmayı hedefliyor. 

Niğbaş ayrıca Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arazisinde yeni bir beton kiremit fabrikası kurmayı hedefliyor. Bununla birlikte Türkiye'de ve dünyada artan izolasyon malzemeleri kullanıma bağlı olarak bu alandaki üretimin de çeşitlendirilmesi planlanıyor. 

Öte yandan Niğbaş'ın farklı firmalardan tedarik ettiği ara katlı bina sistemlerinde kullanılan öngerilmeli boşluklu döşeme panellerini de kendi bünyesinde üretmeye karar verdiği ve bunun için Kırşehir'de arsa temin ederek yatırım sürecine başladığı bildirildi.



Editör: TE Bilişim