Kuruluşunun 42. yılında halka arz olacak Niğbaş, elde edeceği kaynağı yeni üretim ve istihdam alanları oluşturmak üzere kullanacak. Niğbaş, halka arz sonrası Niğde ve Kırşehir'de boşluklu  döşeme panelleri ve beton kiremit üzerine iki yeni fabrika kurmayı planlıyor.

 

Gedik Yatırım'ın aracı kuruluş görevi üstleneceği halka arz süreci 27 Şubat 2012'de başlayacak ve hisse baz fiyatı 2,04 TL olacak. Hisselerin satışı 28 Şubat'ta da sürecek.

 

Bir Işıklar Holding girişimi olan ve hisseleri İMKB'de işlem gören Çemaş Döküm'ün yüzde 95.30'una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi'nin halka arzı öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda hazır beton, betonarme prefabrik yapılar, santrifüjlü beton elektrik direkleri, beton parke, beton şehir mobilyaları ve yapı kimyasalları üreten Niğbaş'ın 27 Şubat 2012'de halka açılacağı duyuruldu.

 

Yılın ilk halka arzlarından birini gerçekleştirecek Niğbaş'ın yüzde 18.51 oranında hissesi 2,04 TL fiyattan 27 - 28 Şubat 2012 tarihlerinde satışa sunulacak.

 

Işık: "2012'de yüzde 14, yatırımlarımızın tamamlanıp yeni fabrikalarımızın faaliyete geçmesi sonucunda 2013'te de yüzde 24 büyüme hedefliyoruz."

 

Kamu iktisadi teşekkülü olarak 1969’da kurulan ve 1993'ten bu yana Işıklar Grubu bünyesinde istikrarlı bir büyüme eğrisi çizen Niğbaş, yaratılan değere halkı ortak olmaya çağırıyor. Anadolu'nun en önemli ve köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Niğbaş'ın halka arzından elde edilecek kaynak, yeni yatırımlara aktarılacak.

 

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Niğbaş Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, bu yatırımlar arasında Kırşehir'de kurulacak ve şirketin halen dışarıdan tedarik etmekte olduğu döşeme panellerini kendisinin üretmesini sağlayacak yeni bir tesisin de bulunduğunu açıkladı. Işık, "Ayrıca Niğde'de yeni bir beton kiremit fabrikası inşa etmeyi, prefabrike beton üretim kapasitemizi yıllık 121 bin 300 tondan 200 bin tona çıkarmayı ve hem Türkiye'de, hem de dünyada yapı kimyasallarına artan talebe bağlı olarak bu alandaki ürün gamımızı çeşitlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

 

Aksoy: "Halka arz sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemiyle gerçekleştirilecek."

 

Toplantıda konuşan halka arza aracılık eden Gedik Yatırım'ın Kurumsal Finansman Müdürü Zafer Aksoy, şunları söyledi: "Niğbaş'ın sermayesi 22 milyon TL'den 27 milyon TL'ye yükseltilip artırılan 5 milyon TL'lik kısım şirket ortaklarının rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak İMKB Birincil Piyasa'da sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemi ile halka açılacak. Hisse satış fiyatı 2,04 TL olarak belirlenirken, halka arz büyüklüğü 10 milyon 200 bin TL olacak."


Editör: TE Bilişim