Kısa adı NESOB olan  Niğde Esnaf ve Sanatkarlar odası ve KOSGEB İşbirliğinde Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirmek için düzenlenen girişimcilik kursu sonrası sertifika töreni yapıldı. 

Fotoğraflar Sayfanın Altında

GİRİŞİMCİLİK KURSU HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTA

Sertifika töreninde açılış konuşması yapan NESOB Başkanı Erdoğan Aykin; " Niğde Esnaf Sanatkarlar Odası ve KOSGEP işbirliğiyle kurulan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirmek için kurulan girişimcilik kursu ilgiyle karşılanmış ve 46 kursiyer kursa devam ederek sertifika almaya hak kazanmışlardır. Girişimcilik kursu, büyüyen ve gelişen Niğde ekonomisi için, hayati önem taşımakta. Daha önceden açmış olduğumuz kurslarda başarılı olan yeni girişimci kurslara devam ederek belgelerini aldılar. Bir çoğu KOSGEB tarafından verilen hibe desteğinden yararlanarak kendi iş yerlerini kurdu. Düzenlemiş olduğumuz kurslar girişimci gençlerimiz için yeni bir fırsattır. Bu kurslarda, teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetişecek ve umarım ilimize ve milletimize faydalı olacak" dedi.

700 BİN  GİRİŞİMCİ İŞİNİ KURDU

 Niğde KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü uzman yardımcısı Ender Songur ise sertifika töreninde yaptığı konuşmada; "Girişimcilik her geçen gün daha da büyüyen bir ivmeyle yükseliyor. 2010 yılında ülke genelinde 12 bin girişimci adayı girişimcilik eğitimine katılmıştır. 2012 yılında ise, 120 bin kişinin girişimcilik eğitimi alması sağlandı ve sertifika verildi bu sayede 7000 kişi kendi işini kurdu. Geçtiğimiz senelerde 1 kişi olarak işe başlayan girişimcilerimizden bu gün yanında 30 kişi istihdam edenler var. Bu rakamlara baktığımızda doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Hedefimiz, Niğdeli girişimci ve KOBİ'lerin desteklerden azami ölçüde istifadesini sağlamaktır. Bunu yaparken biz il müdürlüğü olarak, bürokratik bir kurum gibi değil, ticari bir kurum gibi hareket etmenin çabası içerisinde olacağız. Katılımcılarımız 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kursunu başarıyla bitirdiler. Herkese katılımları için teşekkür ediyor ve son olarak bir konuya daha temas ederek sizleri uyarmak istiyorum. KOSGEB'in her geçen gün daha da büyümesi ve verdiği krediler bazı fırsatçıları harekete geçirdi' diye konuştu.

NESOB'a bağlı esnaf oda başkanlarının katıldığı törend yapılan konuşmaların ardından girişimcilik kursuunu başarı ile tamamlayan  46 kursiyere sertifikaları  takdim edildi. 




Editör: TE Bilişim