Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yeşil açıklamasında; Covid-19 salgını ile mücadelenin neredeyse ikinci yılını tamamlamak üzereyiz. 2 yıldır pandemi sürecinin etkisiyle işyeri kapanan veya kapanmasa bile kısıtlamaların etkisiyle büyük bir iş kaybına uğrayan esnaf, tam yeni yeni toparlanmaya başlıyordu ki; Bu kez de artan maliyetlerin altında ezildi. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, SGK ve Bağkur primlerinin artışı esnafın işlerini yeniden durma noktasına getirdi. Pandemi sürecinde eşel mobil sistemiyle kontrol altında tutulan akaryakıt fiyatları döviz kurlarındaki artışla tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Akaryakıt zamları iğneden ipliğe bütün sektörü etkilediği gibi, ekonominin önünde el freni görevi görmeye başladı. Servisci, Taksici, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza ve çiftçiye destek için benzin ve motorinden ÖTV alınmamalıdır."dedi. 

PANDEMİ KRİZ, KUR DERKEN BU ZAMLAR ESNAFA SON DARBE

Kurbanda koyun 15 bin TL’yi bulur Kurbanda koyun 15 bin TL’yi bulur

Alim Yeşil açıklamasının devamında:  Özellikle Esnafın yüksek rakamlı faturalarını Pandemi, kriz, kur derken bu zamlar son darbe olmamalı, esnafımız ayakta durabilmeli. Ülkeyi ayakta tutanlar küçük esnaftır unutmayalım. “Bakkalın, kahvehanenin, kasabın buzdolabı, et çekme makinesi, terzinin ütüsü gibi cihazlarla her gün kullanımı muhakkak olan lamba, ışıklı levhalar artık bu fiyatlardan dolayı yanmamaya başladı.

EN YÜKSEK ELEKTRİK TARİFESİNİ ESNAFIMIZ KULLANMAKTADIR


        En düşük ücretle elektrik sanayi de ve en yüksek elektrik tarifesi ise esnafımız tarafından kullanılmaktadır. Bu da gösteriyor ki esnafımız konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödemektedir Esnafımız en az 800 kilowat saat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kws’ye çıkartılması maalesef esnafımıza fayda sağlamadı. Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi. Biriken borçlar nedeniyle de yapılandırması bozulan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle elektrikteki zamlar geri alınmalı. Esnafa özel bir tarife uygulanmalı. Sn. Cumhurbaşkanımızın tabandan gelen bu talebe kulak vermesi elzemdir. Türk Halkı yeri geldiğinde kuru ekmekle idare eder; vatanını müdafaa eder. Gerçekten ihtiyari bir durum olursa dayanır! Ancak birilerini kurtarma uğruna bedel ödemeyi de kabul etmez" dedi. 

Editör: TE Bilişim