Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’de Jeotermal sıcak su kapasitesini artırmak için 900 metre derinliğine inmek şartı ile ihale edilen Narlı Göl sondaj çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Başkan Peşin, İl Genel Meclis Üyeleri Bülent Küçüktuna ve Mevlüt Şahin ile birlikte Narlı Göl’deki sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.


Çalışmalarla ilgili bilgi veren Peşin, “Jeotermal sıcak su kapasitesini artırmak için 900 metre derinliğine inmek şartı ile ihale ettiğimiz Narlı Göl sondaj çalışmasını İl Genel Meclis üyelerimizle yerinde inceledik. 500 metre ye ve 63 derece sıcak suya ulaşılan sondaj çalışması hızla ilerlemekte. İnşallah bu sondaj sonrasında seracılık, termal tesis ve enerji üretimi elde edebileceğimiz yüksek derecede sıcak su temini imkanı doğmasını temenni ediyoruz” dedi.

Niğde’de sera ürünleriyle geçim kaynağını artırmayı hedeflediklerini belirten Peşin, “Bizim için Nar Köyünde sıcak su zengin bir kaynaktır. Bu suyu sadece iki otel kullanmakta diğer kuyular ise kapalı vaziyette bekletilmektedir. Elimizdeki bu değeri bir şekilde ekonomiye katmak için çalışmalar yürütmekteyiz. İnşallah bu seracılıkla yöre halkına farklı bir alanda gelir kaynağı elde etmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bunu da başarırız. Suyun özelliği arazinin yapısı seracılığa uygunluğu İl Özel İdaresi tarafından incelendi ve her türlü projeleri hazırlandı” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim