Niğde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen programla mükelleflere 6111 Sayılı Yasa  ile ilgili bilgi verildi.
 
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nca düzenlenen toplantıda mükelleflere  “6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun” yasaya ilişkin uygulama tebliği anlatıldı. NİTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ, Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Ramazan Omaç, Gelir İdaresi Başkanlığı Şube Müdürü İmral Duran, NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, OBS Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, İl Defterdar Yardımcısı Savaş Yılmaz, Niğde SMMM Oda Başkanı Adnan Zeren ile çok sayıda sanayici, iş adamı ve Oda Üyeleri katıldı.
 
         Bilgilendirme toplantısı öncesi bir konuşma yapan NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, “6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun 25 Şubat 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasa ili birçok vatandaşımız borçların kolay ödeme imkânına kavuştu, bu yasa sadece vergi mükelleflerini değil farklı alanlarda çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Kamu borcu olan ve ödemede güçlüğü çeken vatandaşlarımız borçlarını ödemeleri hususta getirilen yapılandırılmadan yararlansınlar” dedi.
 
        Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ, “Kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılması, İhtilaflı alacakların ihtilafına son verilerek tahsilâtının hızlandırılması, inceleme ve tarhiyat aşamasındaki vergilerin de Kanun kapsamında yapılandırılması, Matrah ve vergi artırımı, Stok beyanı ve kayıtların düzeltilmesi, yapılandırılan alacakların taksitle ödenmesi, Vergi, prim borçlarının kredi kartıyla da ödenebilmesi, süresinde ödenemeyen taksitlerin belli şartlarla ödenmesine izin verilmesi, Varlık Barışı Kanunu kapsamında bildirim ve beyanda bulunmakla birlikte çeşitli nedenlerle Kanunun sağladığı imkânlardan    yararlanamayanlara ilave bir hak tanındı, kamu borcu olan herkesin bu yasadan yararlanması gerekir” dedi.    
    
      Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ’un verdiği bilgilerin ardından, Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Ramazan Omaç ile Gelir İdaresi Başkanlığı Şube Müdürü İmral Duran tarafından katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde 6111 Sayılı Kanunu anlatılırken, toplantı soru ve cevap bölümü ile son buldu. 
Editör: TE Bilişim