Bor Esnaf Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar Bor Esnafına müjdeli haberler verdi.

Basın Toplantısına, Bor Esnaf Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar, Bor Halk Bankası Müdürü Mustafa Güneş Ulaş, Bor Halk Bankası Müdür Yrd. Süleyman Kıraç ve Kooperatif Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bor Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi binasında gerçekleşen basın toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hızar; “Bilindiği gibi 2012 yılı Mart ayında Bor Esnafının isteğiyle yeni bir yönetimle göreve geldik. Görevi devraldığımızda Kooperatifimiz krizlerden dolayı ortaklarımızın ödeme gücünün zayıflamasından maddi yönden ciddi hasar almıştı. Yönetim olarak çok çalışmamız gerektiğini biliyorduk zorlu bir maraton bizi bekliyordu. Yönetim Kurulu üyeleri ile çok çalıştık kooperatifimizi düzlüğe çıkarmayı başardık. Görevi devraldığımızda 7’nci gruptaydık takip oranımız % 91 ve kredi limitimiz 35 Bin TL idi Yönetim kurulu olarak üstün çalışmalarımız sonucunda takip oranımızı %35 e indirdik 3’üncü gruba yükselerek kredi limitimizi de 80 Bin TL ye çıkardık. Kredi geri ödeme işlemlerimizi aylık, üç aylık ve altı aylık periyotlarla vadelerini de bir yıl ile beş yıl arasında değişen vadelere çıkarttık” diyerek çalışmalarının sonucunda geldikleri noktayı vurguladı.

 

HEDEFİMİZ SIFIR TAKİP ve 125 Bin TL Kredi

Genel Müdürlük yetkisinde olan Kontrollü krediden normal kooperatif kredisine döndüklerini belirten Hızar; “Yani esnafımızın rahat kredi kullanmasını sağlamış olduk. Kredi faizlerimizi Merkez Birliğimiz ve Halk Bankası bir yıllık %4 bir yılı aşması halinde %5 olarak belirlemiştir.  Kooperatifimizin Yönetim Kurulu ve kıymetli ortaklarımızın hassasiyetli davranışları sonucunda düzlüğe çıkarmayı ve önünü açmayı başardık. Hedefimiz Kooperatifimizin geçmiş yıllarda olduğu gibi sıfır takip ve 125 Bin TL’ye çıkarak sorunsuz bir kooperatif olmasını başarmaktır bunu başaracağımızdan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bor Esnafının bize olan güvenini hiçbir zaman sarsılmayacak Bor esnafı ve Yönetim Kurulumuz el ele Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifini eskiden olduğu gibi yine bir numaralı kooperatif seviyesine getireceğiz” diye konuştu.

 

Bor Esnaf Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar, Kooperatifin bu seviyeye gelmesinde Niğde milletvekillerimiz, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve sorunlarımıza ortak olan, çözüm üretmeye çalışan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Abdulkadir Akgül ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifleri Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan’a Kooperatif sorunlarında ve Plasman sağlanması konusunda bize her zaman destek olan Halkbank Bor Şube Müdürümüz Mustafa Güneş Ulaş’a ve Bor Halk Bankası Şubesinin değerli personellerine teşekkür etti.

 



Editör: TE Bilişim