Son günlerde sık sık gündeme gelen Niğde Belediyesi’ne ait Ekmek Fabrikası NEKSAN’ı gezdik. Atıl halde olan Fabrika binasının içine girememiş olsak ta gördüklerimiz bizleri hayrete düşürdü.


NEKSAN Ekmek Fabrikası MHP Eski Milletvekili Mümin İnan’ın Niğde Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hizmet vermeye başlamıştı. Mümin İnan’ın ve Murat Zeren’in Başkanlıkları döneminde Niğdelilere ucuz ekmek sunmaya devam eden NEKSAN, AK Partili Belediye Başkanı Faruk Akdoğan dönemine geldiğinde 2011 yılında ihaleye çıkarılmıştı.

 

Bugünün şartlarında 5 Milyon TL değerinde bir yatırımla kurulacak böyle bir fabrikanın ihale sonucu bir firmaya devredilmesi tepkileri çekmişti. Tüm tepkilere rağmen ihale gerçekleşti ve ihaleyi alan firma tarafından ekmek üretimi bir süre devam etti. Uzun zamandır çalışmayan fabrika ile ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi.

 

NEKSAN tesisinin son halini görünce bu nasıl bir işletmeci mantığı demeden geçemiyoruz.  Sorumlusu veya sorumluları kimler ise gerekli sözleşme şartlarının karşısında hesabı bir an önce vermelidir diyerek bu konuyla ilgili geçmişteki bilgileri siz okuyucularımıza hatırlatmak istiyoruz.

 

2011 Şubat ayında yapılan Belediye Meclisinde ekmek fabrikasının satılması kararı alınmış ve Başkan Faruk Akdoğan, fabrikanın şehrin 11 kilometre dışında olduğunu ve belediyenin burayı işletme şansının olmadığını ifade etmişti. "Halk beni Niğde'yi yönetmem için yetkilendirdi, gerekirse yine halka hesap veririm. Fakat burayı işletmek belediyecilik açısından mantıklı değil" dediğini hatırlıyor ve Belediyeciliğin “Hazır kurulmuş ve milyon TL’ler harcanarak hayat bulan bir tesisin harabeye döndürülmesi mi olduğunu” sorgulama gereği duyuyoruz. İçimiz acıyarak fabrikanın görüntüleyebildiğimiz fotoğraflarını Niğde Kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sözleşmeye uymayan firma ile ilgili bahsi geçen davanın da bir an önce sonuçlanacağını umuyor ve Niğdelilerin ucuz kaliteli ekmek yemelerini sağlayan bu fabrikanın akıbetinin ne olacağını merakla bekliyoruz…

 

Bir yanda israf edilmesin diye bayat ekmekleri fırınlarda toplayıp değerlendirme projesi olan bir hükümet diğer yanda milyon TL’lik tesisi ihale ile veren ve bunun sonucunda Niğdelinin ucuz ekmek yemesinden geçelim viraneye dönen bir fırın olmasına neden belediye… 



Editör: TE Bilişim