CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kayseri’den Adana yönüne sefer yapan Erciyes Ekspresi’nin tek sefere düşürülmesi ve Niğde’den çıkış saatinin de 07.00 iken 10.15’e alınmasının yolcular arasında neden olduğu mağduriyeti soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Niğde’den Adana’ya günübirlik giden yolcuların, trenin Niğde’den çıkması nedeniyle Adana’ya geç ulaşmasının sorunlara neden olduğunu anlatan Gürer’e, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yanıt verdi. Bakan Karaismailoğlu Erciyes Ekspresi’nin Kayseri’den hareket saatinin 06.15’e alınması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Niğde'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Niğde'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kayseri- Niğde- Adana güzergahında sefer yapan Erciyes Ekspresi’nin sefer sayısının bire düşürülmesi ve trenin Kayseri’den çıkış saatinin gecikmesinin, Niğde’den Adana’ya günübirlik giden yolcuları mağdur etmesini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, soru önergesinde Kayseri Ekspresi’nin Niğde-Bor üzerinden geliş saatinin 07.00’den 10.15’e alındığını, Niğde ve Bor’dan trene binen bir yolcunun Adana’ya ancak 13.15’de varabildiğini belirterek, trenin 16.15’te geri dönüş yapması nedeniyle, Adana’da özellikle resmi kurumlar ve hastanelerde işi olanların, işlerini aynı gün yapacak zamanın kalmadığına dikkat çekti. Gürer, Bakan Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için tren saatlerinin yeniden düzenlenmesi; vatandaşın şikayet ve arzularının yerine getirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için tren saatlerinin yeniden düzenlenmesi; vatandaşın şikayet ve arzularının yerine getirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?” şeklindeki sorusunun yanıtlanmasını istedi.

CHP Milletvekili Ömer Fetih Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından işletilmekte olan Erciyes Ekspresinin; vatandaşlardan gelen yeni talepler doğrultusunda Kayseri’den hareket saatinin 06:15’e alınması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kayseri ve Niğde’den hareket eden Erciyes Ekspres’inin Adana’ya 13.15’te ulaştığına dikkat çekerek, “Tren 16:15’te Adana’da geri dönüş yapmakta hastane işi olan, alışveriş yapmak için giden vatandaş 2 saat içerisinde hiçbir işini halledemiyor; orada mağdur kalmakta, otobüsle dönmek mecburiyetinde kalmaktadır. Vatandaş ekonomik yönden trenle yolculuğa ağırlık vermektedir. Uygunsuz tren saatleri nedeniyle vatandaş devletin demiryolu ağından istifade edememektedir” dedi.

Niğde ve Bor bölgesinin geniş nüfusa sahip olmasına rağmen tek trenle demiryolu ağının kalmasının dikkat çekici olduğuna değinen Gürer, “Zaten yol güzergahındaki insanlar Tekir, Çiftehan, Ulukışla ve diğer küçük köyler bu durumdan mağduriyet yaşamaktadırlar” ifadelerini kullardı.

NİĞDE MERKEZ YÜKSEK HIZLI TREN PROJERİNDE YOK

Niğde il merkezi, AKP döneminde yapıldığı açıklanan ancak uygulaması bir türlü gerçekleşmeyen Yüksek Hızlı Tren Projelerinde yer almıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "On yıldır konuşulan ama başlamayan iki proje var. Ankara-Aksaray-Ulukışla ve Adana hızlı tren projesi ve Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri projesi. Bu iki projede de Niğde merkez, yüksek hızlı tren geçiş güzergahında yok. Bazen yurttaşlarımıza Niğde’den hızlı tren geçecek deniyor. Hızlı tren ile yüksek hızlı tren arasında hız farkı var. 1932 yılında CHP iktidarı döneminde Niğde merkeze tren yolu yapıldı. Niğde’ye, motorlu tren, ekspres, Toros ekspres, posta treni ile Adana-Niğde yayla treni ve Kayseri-Niğde arası banliyö treni gelirdi. Ren yolu en önemli ulaşım yoluydu. 20 yıllık AKP iktidarı döneminde kademe kademe Niğde’nin demiryolundan yararlanması kısıtlandı. On yıl önce yük ve taşıma için Aktaş Andaval lojistik merkezinin yapılacağı açıklandı. Bu dönem tekrar olacağı söylendi. Ancak ortada yapılan bir şey yok. Laf çok icraat yok “ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim