Bor OSB yatırımcıları ile biraraya gelen Milletvekili Yavuz Ergun; bu dönem Niğde’de çok farklı anılacak vatandaşlarımızın daha iyi hizmet için birçok yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, sanayicinin ve üreticinin her daim yanında olduklarını ve bu sayede Niğde’yi üretim üssü haline getireceklerini belirtti.

ÜRETİM ve YATIRIM NERDE İSE ARAYIP BULUP GETİRECEĞİZ

Organize Sanayi bölgesinde üretim yapan ve yeni yatırımları gerçekleşen sanayici ve iş insanlarını dinleyen AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun; “Bizim için üretim yapan ve taşın altına elini koyan herkes çok değerlidir. Niğde’mize gelecek üretim ve yatırım nerede ise arayım bulup getirmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapacağız. Milletvekili olduğum günden beri tüm çalışmalarımı bu yönde gerçekleştirdim. Bu güne kadar birebir ziyaret ederek tabiri caizse ayaklarına giderek Niğde’mize yatırım yapmaya ikna ettiğimiz yirmiye yakın firma vardır. Bu sayede son üç yılda Organize sanayi bölgelerimiz tam bir üretim merkezi olmaya aday haline geldi. Buraya gelmeden organize sanayi bölgemizi şöyle bir dolaştım, fabrika inşaat şantiyesine dönmüş her yerden bir üretim merkezi yükseliyor. Bu sonuçtan ben şahsen çok mutluyum. Fabrikaların tamamı bittiğinde burada 6 bine yakın vatandaşımız çalışacak emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz talepleri ve eksikleri ne ise her daim yanlarında olacağız” dedi.

NİĞDE’MİZ ÖZELLİKLE SON ÜÇ YIL İÇERİSİNDE YATIRIM MERKEZİ HALİNE GELMİŞTİR

Ergun sözlerine devamla, Niğde’miz özellikle son üç yıl içerisinde yatırım merkezi haline gelmiştir. Bugün halihazırda Niğde’mizin Niğde OSB ve Bor OSB olmak üzere iki organize sanayisi bulunmaktadır.

Bugün baktığımızda neden son üç yıl dediğimizi biraz rakamlar ile anlatırsak daha iyi anlaşılabilir. Niğde Organize Sanayi Bölgemiz 2018 yılında 70 fabrika ve 850 çalışanı ile faaliyet gösteriyordu, bugün baktığımızda 474 hektarlık mevcut alanındaki 110 Sanayi Parselinin 93 sanayi parselinde firmalar üretim yapmakta ve 4200 kişi çalışmaktadır. Son hız devam eden projeler ile 7 Sanayi Parseline İnşaatlar hızla tamamlanmakta, yatırımcılara tahsisi edilen 10 Sanayi parselinde ise inşaat projeleri hazırlanmaktadır. 

Niğde Organize Sanayimizin uzun zamandır takip ettiğimiz ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan 229,50 Hektarlık genişleme alanı içinde son 1 ayda  6 sanayi parselinin 2 ayrı firmaya 6 ayrı fabrika kurmak üzere ön tahsisi yapılmıştır. Ülkemiz için stratejik öneme haiz bu tahsisin sanayi camiasında duyulması sonrasında diğer sanayi parselleri için yoğun arsa tahsis talebi bulunmaktadır.

Niğde’mize daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Geçtiğimiz son bir ay içerisinde birçok şehirde Sanayicilerimiz ile toplantılar gerçekleştirdik. İstanbul, Kocaeli, Mersin, Ankara’da toplantılar düzenledik. Çok yakında İzmir’e gidecek sanayicilerimiz ile buluşacak ve onları fırsat şehri Niğde’mize yatırım yapmaya davet edeceğiz. Tabi bunların yanında birebir olarak sanayicimizi bizzat ziyaret ettiklerimiz ve yeni yatırımlarını şehrimize kazandıklarımız da var tabiki. Örnek verirsek daha önce sahibini bizzat ziyaret ettiğim ve yatırım çağrısında bulunduğum Gaziantep’te yatırımı olan bir firma geçtiğimiz günlerde 329.351,70 m²lik sanayi parseli Ring Tesisi ve Open-End İplik üretimi yapmak üzere ön tahsisi yapıldı. Bu firma sanayi parseli üzerinde yapacağı 100 Milyon Euro yatırım bedelli 150.000 m² kapalı alanlı fabrikasında 400 kişi istihdam edecek.

Özellikle Niğde-Ankara Otoyolumuzun açılması ile Niğde yatırım ve üretim konusunda bir cazibe merkezi haline geldi. Bizler de bu konumu en iyi şekilde değerlendirebilmek için elimizden geleni yapacağız gerekirse kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Niğde Organize Sanayi Bölgemizde 2022 yılı sonunda çalışan sayısının 8000 kişiye ulaşması. Tüm yatırımcılarımızı Niğde’mize davet ediyorum 6. Bölge teşvikleri ve birçok avantajları ile tam bir cazibe merkezi haline gelen OSB’miz yatırımcılarını bekliyor.

Bor Organize Sanayi Bölgemiz gelişimini ve büyümesini hızla sürdürmektedir. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en yüksek altyapı yatırımı ödeneklerinden birisini alarak toplam 68 Milyon TL ile yatırımlarını tamamlama noktasına gelmiştir. Özellikle uzun yıllardır üreticilerimizin ve yeni yatırımcılarımızın talepleri olan Doğalgaz yatırımımızı hayata geçirmemiz ile Organize Sanayimizin tamamı dolmuş ve genişleme alanı için çalışmalarımız başlamıştır. İlk aşamada 5000 m3/h kapasite belirlenen hattımızı yoğun görüşmelerimiz sonucunda 25.000 m3/h kapasiteye çıkardık. Doğalgaz sanayimizde bir dönüm noktası olmuştur.

Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ise 96 aktif firması ve 1500 kişilik istihdamı ile faaliyetine devam etmektedir. 2018 yılında 86 tesis üretim durumundayken bugün Bor Karma ve Deri İhtisas OSB’de üretimde olan tesis sayısı 98’e çıkmıştır, 55 tesis inşaat aşamasında ve 38 tesis de proje aşamasındadır. 1500 olan mevcut istihdam sayısı inşaat ve proje aşamasında olan tesisler de üretime geçince 5000’e çıkacaktır.

YENİ İKİ TANE OSB’MİZ YOLDA

Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi” Adem, “Tarım Kredi'nin kurumsal kimliği yok edildi”

Niğde 3. OSB 2021 Mart ayında tüzel kişiliğine kavuşmuş olup yatırımları değerlendirme ve planlama sürecindedir.

Bor Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB ise 28.07.2021 tarihinde tüzel kişiliğini kazanmış olup 4.000.000m2 alan üzerine kurulacaktır. Bölge dahilinde 8 adet 500 baş, 20 adet 250 baş, 60 adet 100 baş ve 40 adet 50 baş kapasitede olmak üzere toplam 20.000 büyükbaş besi hayvanı kapasiteli 128 adet büyükbaş hayvancılık işletmesi kurulması planlanmaktadır. Bölge, Bor İlçe Merkezine 8,5 km, Bor-Altunhisar yoluna 3,3 km,  Bor-Zengen yoluna ise 5,4 km uzaklıkta yer almaktadır. Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi alanında; Açık Besi Tesisleri, Kesimhane, Et İşleme Tesisi, Biyogaz Tesisi, Yem Üretim Tesisi gibi ana tesisler yanı sıra; sosyal tesisler, idari tesisler, veterinerlik ve ilaç satış hizmet noktaları, market, lokanta, kontrol binası, araç park alanları, tamir atölyesi, kantar, dezenfeksiyon, gübre bertaraf ve atık su arıtma tesisi, tesis giriş-çıkış ve iç yollardan oluşan yardımcı ünitelerin kurulması planlanmıştır.

İlimizde faal bulunan ve yeni faaliyete başlayacak organize sanayi bölgelerimiz vatandaşımıza yüksek istihdam sağlayacak, Niğde’mize bir bakıma sınıf atlatacaktır.

Editör: TE Bilişim