Kısa adı Memur-Sen olan Memur Sendikaları Konfederasyonu Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı veren anayasa değişikliğini fiilen hayata geçirecek kanun tasarısının yetersiz olduğunu savunarak “Bu kanun tasarısı masaya değil, sahaya davet tasarısıdır” dedi.


Yazılı bir açıklama yapan Özüdoğru, "12 Eylül 2010'da yapılan referandumla kabul edilen ve kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı veren Anayasa değişikliğini fiilen hayata geçirecek kanun tasarısı, 16 ay gecikmeli olarak TBMM'ye sevk edildi. Memur-Sen olarak, söz konusu tasarıyı bu şekliyle kabul etmemiz mümkün değildir. Tasarı masaya değil, sahaya davet tasarısıdır" dedi.

TBMM'nin, bürokrasinin hayır'ı yerine, milletin evet'ine kulak vermesini istediklerini vurgulayan Memur-Sen İl Başkanı Özüdoğru, “Diyalogla çözüm yolunu önemsiyoruz. Ancak hatada ısrar edilirse, bu alanlara çağrıdır. Memur-Sen olarak grev hakkı mücadelemiz, siyaset hakkı kararlılığımız ve toplu sözleşme hakkını sınırlayan Anayasal engellerin tamamen kaldırılması noktasındaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" dedi.


 

Editör: TE Bilişim