Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde İl Başkanı  Hasan Orhan geçtiğimiz günlerde sonuçlanan 3. Toplu Sözleşme sürecini ve kazanımları içeren bir basın açıklaması yaptı. 

İl Başkanı Hasan Orhan açıklamasında;  
Dün Diyarbakır bugün ise Hakkari'den gelen kötü haberler var. Öncelikle Şehitlerimize Allah'tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum. Kamuoyuna çağrım şudur; Bugün safları sıklaştırma vaktidir. Emperyalizmin tetikçilerine karşı birliğimize sahip çıkma vaktidir. Hain terör saldırılarına karşı vereceğimiz en büyük cevap ortak bir tavır sergilemektir. 

3 Ağustos’ta müzakerelerine başladığımız, müzakerenin nihai tarihi olan 22 Ağustos’a kadar mesai kavramı gözetmeden çalışarak imza aşamasına getirdiğimiz 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecini Kamu İşveren Heyet Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı yani yetkili konfederasyon ve yetkili sendikalar ile hükümet arasında imzalanan mutabakat metni ile sonuçlandı.

Kamu görevlilerini mutlu ve memnun eden kazanımlar paketinin yer aldığı 3. Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metninde yer alan kazanımların ülkemize, milletimize, kamu görevlilerine, üyelerimize ve ailelerine hayırlı olsun. 

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ile Kamu İşveren Heyeti arasında imzalanan 3. Dönem Toplu sözleşme metni içeriğinin zenginliği,  alınan miktar, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından tarihi bir toplu sözleşmedir.

3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, sizlerinde şahitlik ettiği gibi ilk gün üç kazanımla başladı ve son gün de mali, sosyal ve özlük hakları kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı.

Türkiye’nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır.

İmzalanan toplu sözleşme sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar üretmiştir.

Karamsarlık ve belirsizlik yerine umudu ikame etmiş ve çoğaltmıştır.

Memur-Sen ailesi olarak,  gün riskleri ve tehditleri tartışma değil birlik içinde fırsatları güçlü geleceğe dönüştürme günüdür diyoruz.

850 bin üyemizin, kamu görevlilerinin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hukukunu korumaya, bu yolda alın teri akıtma ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamu görevlileri için tarihi bir başarı olan toplu sözleşme kazanımlarını tembel konfederasyonların karalamaya çalışmasını yadırgamadık, çünkü tembel, vaktini meyveli ağacı taşlayarak geçirir.

Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Toplu sözleşmeyle, 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek.

Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu doğrudan etkileyen sosyo-ekonomik iyileştirmeler geliyor.

2014 yılının gerçekleşen enflasyon rakamı 8.2, 2015 yılının Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon oranı 6.81, Orta Vadeli Programla hükümetin kamu görevlilerine vermeyi hedeflediği maaş zammı 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3, 2016 ve 2017 yılları için enflasyon tahmini yüzde 5, Merkez Bankası’nın 2015 yılı yıl sonu enflasyon tahmini en düşük yüzde 6, en yüksek yüzde 7.8 olmak üzere ortalama yüzde 6.9’dur.

İmzalanan toplu sözleşmeyle, 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11.3 zam alınmıştır.

Bu zam hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir.

Bu rakamlarda göstermektedir ki, kamu görevlileri 3. Dönem Toplu Sözleşmeleriyle enflasyonu canavarını güreş jargonuyla tuş, boks diliyle nakavt etmiştir.

Ayrıca hem 2016 hem de 2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkı konarak memur maaşları ekonomik risklere karşı sigortalanmıştır.

Sermayeye, ‘ekonomik teşvik paketleri verildi, bu toplu sözleşme de ‘kamu görevlilerine yönelik ‘sosyal teşvik paketi’ olmalı demiştik.

Genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üretilmiştir.

Bu kazanımlarla birlikte hem genel toplu sözleşme kazanımlar hem de hizmet kolundaki kazanımlar yüzde 100’lere varan hatta aşan kazanımlar haline dönüşmüştür.

Bu toplu sözleşme, kamu görevlileri için ‘sosyal teşvik paketi’, dar ve orta gelir grubunda yer alan kamu görevlilerinin alış veriş yaptığı küçük ve orta ölçekli esnaflar için ise ‘cansuyu paketi’ olmuştur. 

Bu toplu sözleşme ekonomik ve sosyal etkileri bakımından çok geniş bir kitleye olumlu katkı sunacaktır. Anayasamızda, toplu sözleşmelerden kamu görevlisi emeklilerin de yararlanacağı ifade edilmektedir.

Bu toplu sözleşmede anayasanın ruhuna ve hedeflerine uygun olarak, kamu görevlisi emeklilerine yönelik özel bir kazanım üretilmiştir.

Üretilen kazanımla, emekli kamu görevlileri maaşlarına, yüzde 6+5 oransal zammın yanında ilave 100 TL seyyanen zam yapılmıştır. 

Kıt imkanlarıyla işsiz evlatlarını finansa eden, verdikleri harçlarıyla torunlarını sevindiren emekliler için elde edilen özel zam, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendirilmesine katkı yapması noktasında da oldukça önemlidir.

Yine Cuma izniyle ilgili kazanım hem toplu sözleşmenin kapsamının genişletilmesi hem de ibadet özgürlüğü açısından büyük bir değer taşımaktadır.

4/C’lilere ve üniversiteli işçilere kadro yolunun açılması da iş güvenceli personel istihdamının alanını genişletici bir kazınım olmuştur.

Bu toplu sözleşmede elde edilen kazanımlar, Memur-Sen’in örgütlü gücünün, ortak akla dayanan çalışmalarının, kararlılığının ve ısrarcılığının eseridir.

Bu mücadele sürecimizde bizleri yalnız bırakmayan teşkilatımıza ve bütün üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yetkili konfederasyon oldukları dönemde hükümetin verdiği yüzdelik zam dışında kazanım üretemeyen, hizmet kollarıyla ilgili masadan sürekli sıfır kazanımla kalkan konfederasyonlar, konfederasyonumuzun genel toplu sözleşme ve hizmet kolu sözleşmelerinde ortaya koyduğu yüksek performansı, ürettiği kazanımları lekelemeye gayret etmekteler, ancak çabaları boşunadır.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak,  final oynamayı hiçbir bir zaman yeterli görmedik, kazanmayı ve kupaları kaldırmayı hedefledik. 3. Dönem Toplu Sözleşme finalini 213 altın madalya değerinde sonuçla tamamladık. 

Kamu görevlileri için altın değerinde olan bu kazanımların bir kısmını sizlerle paylaşacağım.

KAMU GÖREVLİLERİNİN MAAŞ VE ÜCRETLERİNE 2016 YILINDA %11,3, 2017 YILINDA %7,12 İKİ YILLIK TOPLAMDA %19.2 ZAM ALDIK

Memur-Sen olarak, 3. Dönem Genel Toplu Sözleşmesiyle kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine; 2016 yılında birinci altı ay %6 ikinci altı ay %5 olmak üzere toplamda %11,3, 2017 yılında ise birinci altı ay %3 ikinci altı ay %4 olmak üzere toplamda %7.12 zam yapılmasını sağladık.

 

Bu zammın bir diğer anlamıysa, 3. Dönem toplu sözleşmesiyle kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine iki yıllık süre sonunda %19.2 zam yapılmasıdır.

 

Bu veriler ışığında en düşük devlet memuru maaşı ve ortalama memur maaşı 2016 ve 2017 yıllarının birinci ve ikinci altı aylarında tabloda belirtilen tutarlara yükselecektir.

 

 

3.Dönem Toplu Sözleşme Zam Oranları Kapsamında

En Düşük ve Ortalama Memur Maaşları

 

 

TEMMUZ 2015

OCAK  2016

TEMMUZ 2016

OCAK  2017

TEMMUZ 2017

EN DÜŞÜK DEVLET MEMURU  MAAŞI (BEKAR)

1.906

2.020

2.121

2.184

2.272

EN DÜŞÜK DEVLET MEMURU  MAAŞI

(EVLİ/0-6 YAŞ İKİ ÇOCUKLU)

2.199

2.330

2.447

2.520

2.596

ORTALAMA MEMUR MAAŞI (BEKAR)

2.497

2.646

2.779

2.862

2.976

ORTALAMA MEMUR MAAŞI ((EVLİ/0-6 YAŞ İKİ ÇOCUKLU))

2.610

2.760

2.904

2.991

3.110

 

 

*Belirtilen maaş tutarlarına, kurumsal ödemeler ve fiilen çalışma karşılığı ödenen ücretler (ek ders ücreti, nöbet ücreti, sayar görev tazminatı gibi unsurlar dahil değildir.

 

EMEKLİ KAMU GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARINA 100 TL İLAVE ARTIŞLA EN DÜŞÜK KAMU GÖREVLİ EMEKLİSİ AYLIĞINA 1 OCAK 2016 İTİBARIYLE %19,1  ZAM ALDIK

 

Kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemdeki maaşları ile emekli maaşları arasındaki makasın daralması amacıyla 2. Dönem toplu sözleşmesinde 2014 yılında taban aylığına brüt 175 TL, fiilen çalışmakta olan kamu görevlileri için 123 TL net, emekli kamu görevlileri içinse 140 TL net taban aylık zammı almıştık.

 

Bu dönem toplu sözleşmelerinde de, hem emekli maaşına doğrudan yansıyan hem emekli ikramiyesinde münhasır artış yapılmasına imkan sağlayan hem de bütün emekli kamu görevlilerine (oransal zam hariç olmak üzere) eşit miktarda zam yapılması fırsatı oluşturan bir formül üzerinde çalıştık.

 

Bu çalışmamız sonucunda, kamu görevlilerinin emekli maaşlarının belirlenmesinde kullanılan Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranları’nda artış yapılması teklifimizi sunduk.

 

Yapılan pazarlıklar sonucunda, Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranları’nın 15 puan artırılmasını sağladık.

 

Bu artış sonucunda, emekli kamu görevlilerinin maaşlarında 2016 ve 2017 yıllarında yapılacak oransal artışlar dışında (30 yıl hizmeti bulunanlar için) ilave 100 TL artış sağlamış olduk.

 

Bunun anlamı 1 Ocak 2016 itibariyle kamu görevlisi emeklileri açısından en düşük emekli aylığına  %19,1 zam yapılmasını sağladık.

 

 

 

EN DÜŞÜK KAMU GÖREVLİSİ EMEKLİ MAAŞI

TEMMUZ 2015

OCAK  2016

TEMMUZ 2016

OCAK  2017

TEMMUZ 2017

1.415

1.605

1.686

1.736

1.806

 

 

 

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE (ORANSAL ZAM KAYNAKLI ARTIŞ YANINDA)  3.760 TL İLAVE ARTIŞ SAĞLADIK

 

Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranları’nın 15 puan artırılması, kamu görevlilerinin emekli maaşlarına (oransal zamlarla oluşacak artış dışında) 100 TL ilave zam yapılması yanında, emekli ikramiyelerine de (otuz yıllık çalışma süresi esas alındığında) 3.760 TL ilave zam yapılmasını sağlamıştır.

 

Bir başka ifadeyle, 1 Ocak 2016 itibariyle %6’lık artışa ilave olarak bütün kamu görevlilerinin emekli ikramiyelerinde 3.760 TL tutarında ilave artış olacaktır.

 

2. Dönem toplu sözleşmelerinde taban aylığa alınan 175 TL’lik brüt zamla emekli ikramiyelerindeki 5.250 TL’lik artışı da dikkate aldığımızda 2. ve 3. Dönem Toplu Sözleşmeleriyle (oransal zam kaynaklı artışlara ilave olarak) emekli ikramiyelerinde 9.000 TL’lik ilave artış sağlanmıştır.

 

İKİNCİ DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARINDAN YARARLANMAYA DEVAM

 

 

3. Dönem toplu sözleşmesiyle yeni birçok kazanım elde ederken 2. Dönem toplu sözleşme kazanımlarını da koruduk. Bu kapsamda. 2. Dönem toplu sözleşmesinde yer alan;

 

* Sözleşmeli personele yiyecek yardımı

 

* Emekli olanlara ödenen tazminat’ın 13.558 gösterge rakamı üzerinden ödenmesi

 

* Burs alan veya Devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilmesi

 

* Kadrosu ve görevi itibariyle mali sorumluluk zammından yararlanamayan taşınır kayıt yetkilisi/taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilen personelin mali sorumluluk zammından yararlandırılması

 

* Müze araştırmacısı, arşivci, folklor araştırmacısı, kütüphaneci, kitap patoloğu ve sosyolog’ların zam ve tazminatlarının ödenmesinde Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamında değerlendirilmesi

 

* Seyyar görev tazminatı ödemelerinde de il sınırı esas alınması

 

*Kurum ve kuruluşların belediye ve mücavir alan sınırları dışında olan baraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme, şantiye, trafo, enerji dağıtım ve iletim merkezleri, gar ve istasyonlar gibi yerlerde bulunan kamu konutlarından kira bedeli alınmaması

 

*Programcı ve çözümleyici kadrolarının zam ve tazminat oranlarının Tekhik Hizet Sınıfı kapsamında ödenmesi

 

* KİT’lerde konut kira bedelinin %85’inin tahsil edilmesi

 

* 4/C’li personele ayda 50 saate kadar fazla çalışma ücreti ödenmesi

 

*KİT’lerde kıdem ücretlerinin hesaplanmasında yıl yerine ay esasının belirlenmesi

 

* İtfaiyeci kadrolarının Genel idare Hizmetleri sınıfı kapsamında değerlendirilmesi ve KİT’lerdeki itfaiyeci ve ARFF memuru unvanlı personelin sosyal güvenlik işlemlerinin GİH kapsamında yürütülmesi

 

*Yükseköğretim kurumları disiplin kurullarında sendika temsilcisinin bulunması

 

*4/C’li personelin aile yardımından yararlandırılması

 

kazanımları 2016 ve 2017 yıllarında da aynen uygulanmaya devam edilecek.

 

AVUKATLARA ÖDENEBİLECEK VEKALET ÜCRETİNİ; 

1 OCAK 2016 İTİBARİYLE YILLIK  BAZDA 2.100 TL ARTIRDIK.

 

2. Dönem toplu sözleşmelerinde 10.000’den 13.000’e yükselttiğimiz vekalet ücreti payı ödemesine esas gösterge rakamını 15.000’e yükseltmek suretiyle avukatlara ödenebilecek vekalet ücreti üst sınırını aylık 176 TL yıllık 2100 TL arttırdık.

 

Alınabilecek vekalet ücreti tutarındaki bu artışın oransal karşılığı %15,3 olarak gerçekleşmiştir.

 

4/C STATÜSÜNDEKİ KAMU GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARINA

159 TL EK ÖDEMEYLE BİRLİKTE %14,3 İLE %17,3 ARASINDA ZAM ALDIK

 

3. Dönem toplu sözleşmesiyle 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlileri için, 2016 yılının birinci ve ikinci altı aylarında yapılacak oransal zamlar yanında 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere 159 TL ek ödeme kazanımıyla ilave zam elde edildi.

 

Oransal zamla birlikte 4/C’li personelin maaşlarına 1 Ocak 2016 itibariyle %14,3 ila %17,3 arasında zam elde edildi. 159 TL’lik ek ödeme, öğrenim ve medeni duruma göre maaşlara %11,3 ila %8,3 arasında zam olarak yansıyacak.

 

 

 

 

TEMMUZ 2015

EK ÖDEME

OCAK  2016

TEMMUZ 2016

OCAK  2017

İlköğretim

BEKAR

1.402

159

1.645

1.727

1.779

EVLİ

1.663

159

1.921

2.017

2.077

Lise-Dengi

BEKAR

1.522

159

1.771

1.859

1.915

EVLİ

1.783

159

2.048

2.150

2.214

Üniversite

BEKAR

1.641

159

 

1.898

1.992

2.052

EVLİ

1.902

159

 

2.175

2.283

2.352

3.DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMENİN

4/C STATÜSÜNDEKİ KAMU GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARINA YANSIMASI

 

GÖSTERGE SİSTEMİNE GEÇİLEREK ORANSAL ARTIŞLARIN TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİNE YANSITILMASINI SAĞLADIK

 

Sendika üyesi kamu görevlilerine üç ayda bir yılda 4 kez ödenen ve 60 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesinin, gösterge rakamına bağlanması suretiyle oransal zamla birlikte artması sağlandı.

 

Bu çerçevede, toplu sözleşme ikramiyesinin gösterge rakamı 750 olarak belirlenerek 1 Ocak’tan 2016 itibariyle toplu sözleşme ikramiyesinin 66 TL olması sağlandı.

 

2016-2017 YILLARI TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ ARTIŞ TABLOSU

2016

Ocak-Haziran Dönemi

2016

Temmuz-Aralık Dönemi

2017

Ocak-Haziran Dönemi

2017

Temmuz-Aralık Dönemi

66 TL

 

69,3 TL

71,3 TL

74,2 TL

 

BAKANLIKLAR VE BAĞLI KURULUŞLARIN MERKEZ TEŞKİLATLARINDA GÖREV YAPAN PERSONELE SERVİS HİZMETİ SAĞLANACAK

 

2. Dönem Toplu Sözleşmesinde yer alan servis hizmeti sağlanması konusunda çalışma yapılacağına ilişkin hükmün gereğinin 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde fiilen hayata geçirilmesini sağladık.

Toplu sözleşmede yer verilen hükümle, Bakanlıkların ve bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatlarında görev yapan personelin mesaiye geliş-gidişleri kurumlarınca sağlanan servislerle gerçekleştirilecek.

 

 “İLAVE BİR DERECE” VERİLMESİ BEKLENTİSİNİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜREREK; KAMU GÖREVLİLERİNE 290 TL’ye VARAN İLAVE ZAM ALDIK

 

2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerinin yaşadığı “ilave bir derece verilmemesi mağduriyeti”ne  3. Dönem Toplu Sözleşmesiyle son verdik.

 

15/1/2016 tarihinde görevde bulunan kamu görevlilerinden daha önce kendilerine ilave bir derece verilmemiş olanların bulundukları derece ve kademeleri, bir derece yükseltilecek.

 

Bu uygulamayla, kamu görevlilerinin maaşlarında, kadro ve unvanları, görev yaptıkları birimlere dayalı olarak derece artışı kaynaklı oluşacak mali artışlar hariç olmak üzere maaşlarında 290 TL’ye varan artış oluşacaktır.

BAZI KADRO VE UNVANLAR İÇİN EK ÖDEME VE ÖZEL HİZMET TAZMİNAT ORANLARININ ARTIRILMASI SURETİYLE İLAVE ZAM ALDIK 

 

a) KİT’lerde görev yapan müdürlere 84 TL ilave zam; KİT’lerde II Sayılı Cetvelde bulunan başmüdür, kombina, fabrika, müessese ve işletme müdürlerinin görev yapan müdürlerin maaşları, özel hizmet tazminatlarında 10 puan artış yapılmak suretiyle oransal zam dışında 84 TL arttı.  

 

b) Sivil savunma uzmanlarının maaşlarına 42 TL ilave zam; Sivil savunma uzmanı kadrosunda bulunanların mevcut özel hizmet tazminatı oranları 5 puan arttırılarak, maaşlarına oransal zamla yapılacak artış dışında ilave 42 TL artmasını sağladık.

 

c) KİT’lerde görev yapan mühendis, mimar ve veteriner hekimlerin maaşlarına ilave 100 TL zam; KİT’lerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan grup başmühendisi, başmühendis, başmimar, mühendis, mimar ve veteriner hekim pozisyonlarında bulunan sözleşmeli personelin maaşlarına, oransal zamla yapılacak artış dışında mevcut ek ödeme oranları 12 puan arttırılmak suretiyle ilave 100 TL zam yapılmasını sağladık.

 

d) Şeflerin maaşlarına ilave 59 TL zam;  Şef kadrolarında bulunan personelin maaşlarına, oransal zamla yapılacak artış dışında, mevcut özel hizmet tazminatları 7 puan artırılmak suretiyle 59 TL ilave zam yapılmasını sağladık.

 

e) Koruma ve güvenlik görevlilerinin maaşlarına ilave 42 TL zam;  Koruma ve güvenlik görevlisi kadro ve pozisyonlarında bulunan personelin maaşlarına, oransal zam yapılacak artış dışında mevcut ek ödeme oranları 5 puan artırılmak suretiyle ilave 42 TL zam yapılmasını sağladık.

 

KİT’LERDE GÖREV YAPAN SÖZLEŞMELİ PERSONELE ARAZİ TAZMNATI ÖDENMESİNİ SAĞLAYARAK 70 İLA 170 TL AYLIK İLAVE ÜCRET SAĞLADIK

 

KİT’lerde Grup başmühendisi, başmühendis, başmimar, mühendis, mimar, şehir plancısı, jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, fizikçi ve jeomorfolog,tekniker ve teknisyen pozisyonlarında bulunan sözleşmeli personele, 657 sayılı Kanuna tabi emsali kamu görevlilerinde olduğu gibi günlük 10 TL ile 25 TL arasında arazi tazminatı ödenmesini sağladık. 

Bu suretle, bu kapsamda bulunan kamu görevlilerine arazi tazminatı olarak aylık bazda 70 ile 170 TL tutarında ilave ücret artışı elde etmelerini sağladık. 

 

4/C’Lİ PERSONELİN VE ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLERİN KADROYA GEÇİŞİNDE KAPIYI ARALADIK

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında isçi pozisyonunda bulunan fakat yaptığı iş itibariyle memurlarla aynı işi görenlerin; KİT’lerde sözleşmeli, diğer idarelerde memur kadrolarına atanması, 4/C’’li personelin de sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmesine yönelik yasal düzenleme çalışması yapılacaktır.

 

Bu çalışmanın kapsamında; 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, vekil imam ve vekil hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığı görev yapanların kadroya ya da daha sonra kadroya alınmak üzere 4/B statüsünde istihdam edilmesi yönündeki duruşumuzu devam ettirmek ve sonuç almak kararlılığımız sürecektir.

YANGINA MÜDAHALE SIRASINDA VEFAT EDEN VEYA MALUL KALAN İTFAİYE PERSONELİNE 79 BİN TL ile 59 BİN 200 TL TUTARINDA MALİ KAPSAMI YÜKSEK SOSYALHAKLAR ELDE ETTİK

 

Yangın söndürme çalışmalarına bilfiil katılmış olan ve bu çalışmalar sırasında ölen, malûl olan veya engelli hâle gelen itfaiye personelinin, Orman Kanunu’nun 71 maddesindeki hükümlerin kapsamından yararlanmasını sağladık.

 

Bu çerçevede, yangınla mücadele sırasında ölen, -kendine bakamayacak düzeyde- malül kalanlara 79 Bin TL, malülen emekli olmasına neden olmayacak şekilde engelli hale gelenlere engellilik derecesine göre 19 Bin 800 ila 59 Bin 200 TL arasında tazminat ödenmesini sağladık.

 

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACK ÇALIŞMAYI BAŞLATIK

Kamu görevlilerinin en büyük beklentilerinden biri olan fiili hizmet süresi zammı osyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak komisyon tarafından kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı hususu yeniden değerlendirilecektir.

 

KİT’LERDEKİ SÖZLEŞMELİLERİN YILLIK İZİNLERİNİN  ERTESİ YILA DEVRİNE YÖNELİK ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK

 

KİT’lerde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerinin yıllardır çözüm bekledikleri en önemli sorunlarından biri olan yıl içinde kullanamadıkları yıllık izinlerinin ertesi yıla devrinin önünü açtık.

 

KAMU GÖREVLİLERİNE CUMA NAMAZI İZNİ VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK

 

Kamu görevlilerinin cüzdanlarına yönelik tekliflerimiz yanında büyük çoğunluğu Müslüman olan bir toplumun kamu görevlilerinde Cuma namazı vakitlerinde oluşan huzursuzluğun, ya namaza ya da namaz sonrası işe yetişme kaygılarının ortadan kaldırılması için yönetenlerin vicdanlarına seslenen, Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik ısrarımız karşılık buldu ve Cuma Namazı için Cuma günleri öğle izni süresin iki saate çıkarılması için gerekli çalışma başlatıldı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN TEMEL ÜCRET GRUPLARI YENİDEN DÜZENLENECEK

KİT’lerde 399 sayılı KHK kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 2016 yılı Ocak ayı sonuna kadar yeniden düzenlenmesi konusunda çalışmayı başlattık.

 

HİZMET KOLLARINDAKİ KAZANIMLARIMIZDAN BAŞLICALARI

Kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere 1 Ocak 2016 yılından geçerli olmak üzere ayda brüt 98 TL, 2017 de ise 158 ek ders ücreti verilecek,

Merkezi sınavlarda görevlendiren öğretmenlerin sınav ücretleri 58 TL'den 132 TL'ye çıkarılacak,

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayıları artırılacak ve sağlık çalışanlarına 200 TL’ye kadar ek ödeme yapılacak,

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri’nde ve Adli Tıp Kurumu’nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak. Bu sayede Hekimlerde 150-500 TL, hekim dışı personelde 50-150 TL civarında oluşan zarar ortadan kaldırılacak,

Yüksek hızlı trenlerde görev yapan makinistlere 1 Ocak 2015’den itibaren her ay 70 TL ilave ücret ödenecek,

Tapu Müdürlüklerinde çalışan kamu görevlileri için fazla çalışma ücreti ödenecek,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte TAR-GEL projesinin yeniden değerlendirilmesine ilişkin yapılacak çalışmalar 2016 yılının sonuna kadar tamamlanacak,

İcra memurlarının özel hizmet tazminatı 10 puan artırılacak ve icra memurlarının maaşında genel zamma ek olarak 85 liraya varan artış sağlanacak,Cami ve mescitlerde görev yapan imam hatip ve müezzin- kayyımlara, ulusal ve resmi bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için fazla çalışma saat ücretinin 3 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenecek,

Turizm araştırmacılarına dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10 puan ilave edilecek,

Zabıta ve itfaiye çalışanlarının özel hizmet tazminatları 5 puan artırılarak bu personelin maaşında 40 TL ye varan artış sağlanacak,

PTT de fiilen gişelerde çalışan ve para giriş çıkışlarında görev yapan personele 70 TL ilave ücret ödenecek,

Yük Tevzi Müdürlüklerinde vardiyalı çalışan personele ilave 120 TL ücret ödenecek" dedi. 




Editör: TE Bilişim