Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Covid-19 salgını sürecinde de eTwinning projelerine hız kesmeden devam ediyor. Uzaktan eğitim sürecinde proje faaliyetleri ile hem öğrencilerin motivasyonları arttırılmaya çalışılıyor hem de eğitim öğretim faaliyetlerine renk katılıyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında dört aktif eTwinning projesi yürüten Mehmet Akif MTAL’nin  Müdürü Sedat Özdemir proje faaliyetlerinin salgın sürecinde her zamankinden daha çok önem kazandığını belirtti. Bu süreçte  öğrencilerimizin ders motivasyonlarını arttırmak ve içinde bulunduğumuz salgın sürecinde psikolojik olarak  desteklemek amacıyla proje faaliyetlerimize devam edildiğini söyledi.

2020 2021 eğitim öğretim yılında da farklı güncel konularda projeler yürüten Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projeleri  Gençlerin Sözünden Medya , Yeşil Dönüşüm Ekipleri İş Başında , Matematikten Korkmuyorum, Self Digital Materials farklı sınıflardan öğrenci grupları ile tüm yıl boyunca aktif olarak çalıştılar.

 Gençlerin Sözünden Medya

Hepimizin yavaş yavaş dijital birer birey olduğu çağımızda medya okuryazarlığı en önemli 21. Yüzyıl becerilerinden biridir. Bu beceri medya içerikleriyle karşı karşıya kalan  büyük küçük herkesi dijital tehlikelerden korumaya ve hızlı bilgi çağında güvenle dijital dünyada var olmamıza yardımcı olacaktır.

Gençlerin Sözünden Medya projesi Türkiye Azerbaycan ortak bulma seminerleri sonucunda kurulmuştur. Niğde Mehmet Akif MTAL ve Azerbaycan Tefekkür Lisesi ortaklığıyla başlayan proje Bursa Kız Anadolu Lisesi , Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi , Isparta  TOBB MTAL’nin de katılımı ile proje faaliyetlerine başlamıştır. Öğrencilere medya okuryazarlığı ve dezenformasyon konularında eğitimler verilmiş,bu eğitimler sonucunda çeşitli faaliyetler düzenlenmiştir. Proje öğrencilerimizin iyi birer medya okuryazarı olmalarını hedeflemektedir. Proje faaliyetleri ile öğrenciler temiz medya içeriği üretmeyi ve sahte haberlerden nasıl korunacaklarını da öğrendiler. Faaliyetler kapsamında TRT Çocuk Dergisi Genel Müdürü Hatice Özdemir Tülün proje öğretmen ve öğrencilerine medya okuryazarlığının ve sosyal medyayı kullanmanın inceliklerini anlattı. Projeyi okulumuz matematik öğretmeni Fatma Tekgündüz yürütmektedir.

2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor 2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor

Editör: TE Bilişim