Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ), 2011 yılı içerisinde yaşanan sorunlar ve 2012 yılında yapılacak uygulamalar ile ilgili köy ve mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme ve görüş alış verişi toplantısı düzenledi.


Niğde Ticaret Odası Toplantı salonunda Niğde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelenMeram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi 
  Genel Müdürü Önder Kazazoğlu ve Niğde Meram Elektrik Dağıtım Müdürü Mehmet Zeki Cengiz, muhtarlardan gelen bütün soruların cevabında hükümeti işaret ettiği öğrenildi.


Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası basına bilgi veren Tüm Muhtarlar Derneği  Başkanı Niğde Efendibey Mahallesi Muhtarı Teyfik Özbek; yapılan toplantıda köy ve mahallelerimizde ki aydınlatma sorunlarını ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin elektrik borçları konusunu dile getirdik, fakat hiçbir cevap alamadık, genel müdür buraya çözüm üretmeye değil bizimle tartışmaya gelmiş” dedi.


Muhtar Eyüp Aktaş; Muhtarları Maskara Ettiler!

Dere Mahallesi Muhtarı Eyyüp Aktaş ise “yapılan bu toplantıda Teknoloji çağı diye tabir ettiğimiz iki binli yıllarda il merkezinde neden Elektrik kesintisi sıklıkla yaşanıyor? Neden Sokak lambalarımız yanmıyor? Bu lambalarla ilgili şikâyetlerle neden kimse ilgilenmiyor? Biz bu sorulara cevap aradık ama bulamadık. Açıkçası Madeş muhtarları maskara etti!” diye konuştu.


Niğde’de bazı yerlerin karanlığa gömüldüğünü iddia eden başka bir Muhtar İsmail Ünal : “ voltaj düşüklüğü nedeniyle evlerde elektronik aletlerimiz sık sık bozuluyor… Niğdeli bu konuda “Yandım Allah!” diyor. Vatandaşlara ihbar gelmeden elektriklerimiz kesiliyor, park bahçe ve okullarımızı karanlığa gömdüler, ibadethanelerimiz olan camilerin elektriğini kestiler, insanlarımız akşam olduğunda korkudan sokağa çıkamaz oldu diye konuştu.


Köy muhtarları ise elektrik borçlarını dile getirdiklerini fakat alınan cevabın kendilerini tatmin etmediğini genel müdürün ağzından çıkan kelime sadece “ödeyeceksiniz başka çareniz yok arkadaş” dediğini iddia ettiler.
Toplantı sonrası kendisine yöneltilen soruları cevapsız bırakan Genel Müdür Kazazoğlu ise ; “bizim muhatabımız basın değil muhtardır” diye konuştu.


İl Genel Meclisi Erdal Koçyiğit’e tepki


Öte yandan görsel ve yazılı basın kuruluşlarını iki gün önceden tek tek ziyaret ederek düzenlediği toplantıya davet eden İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’in yaşananlar karşısında sessiz kalmasına muhtarlar tepki gösterdi. 



Editör: TE Bilişim