Konya da geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımında yapılan MEDAŞ bölge toplantısı nın ardından özellikle Niğde ve Nevşehir Milletvekillerinin şikayetleri doğrutusun da Alarko grup tarafından istifa ettirildiği iddia edildi.

MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, görevine veda etti.

 

Konya, Karaman, Akasaray, Niğde, Nevşehir  ve  illerini kapsayan bölgede elektrik dağıtım ve perakende satış hizmetlerini yürütmekte olan MEDAŞ’ın Genel Müdürü Önder Kazazoğlu’nun, görevine son verildiği öğrenildi. Kazazoğlu’nun görevden alınmasında, bölgede yaşanan hizmet sıkıntılarının başta geldiği iddia edildi. Konu ile ilgili MEDAŞ’tan bir açıklama yapılmazken, Medaş’ın üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Kazazoğlu’nun, mesai arkadaşlarıyla vedalaştığı öğrenildi.

Niğdeli Medaş'tan çok çekti. (Medaş haberleri için TIKLAYIN)

Başbakan Erdoğan ile yapılan İç Anadolu İlleri toplantısı sırasında Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Niğde'de yaşanan Elektrik sorunlarını dile getirmiş toplantının en önemli konusu MEDAŞ olmuştu. Bu şikayetler üzerine toplantıya Enerji Bakanı Taner Yıldız ve ardından da MEDAŞ Genel Müdürü çağrılmıştı. (Konu ile ilgili Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Söyleşimizi izleyin)

Niğdeli patates çiftçisinin ve yerel yönetimlerin de MEDAŞ ile ilgili şikayetleri söz konusu olmuştu. 

 

Hizmet yetersizliği ve şikayetler koltuğundan etti

İç Anadolu Bölgesi’ndeki 6 ile elektrik dağıtım hizmeti veren MEDAŞ’ta 2009 yılından itibaren Genel Müdürlük görevinde bulunan Önder Kazazoğlu, göreve geldiği ilk günden itibaren, bölgede yaşanan hizmet yetersizliği nedeniyle, bölge halkı tarafından eleştirilerin odak noktası oldu. Son olarak, 1 Mart 2013 tarihinde Konya’da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MEDAŞ’tan çok fazla şikâyet aldıklarını dile getirmiş ve bir bakıma MEDAŞ’a son uyarısını yapmıştı. Bu uyarıdan sadece birkaç gün sonra Önder Kazazoğlu MEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine veda etti.

Zorunlu bir ayrılık mı?

Önder Kazazoğlu’nun MEDAŞ Genel Müdürlüğü görevinden istifa mı ettirildi? Yoksa,kendi isteği ile mi?görevinden ayrıldı merak konusu oldu. Bu sorunun cevabı ise, MEDAŞ tarafından yapılacak olan açıklama sonrası netliğe kavuşacak   MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu'nun, üst düzey yöneticilere görevinden ayrıldığını bildirdiği öğrenildi..

Dün MEDAŞ'ta şok bir gelişme yaşandı. MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, MEDAŞ yöneticileriyle akşam saatlerinde yaptığı toplantıda görevi bıraktığını bildirdi. Kazazoğlu'nun yönetici ve personelle henüz vedalaşmadığı, sadece görevi bıraktığını söylediği öğrenildi.

 

BAKAN TANER YILDIZ MEDAŞ DOSYASINI AÇMIŞTI

 

Geçtiğimiz haftalarda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Konya'da MEDAŞ Bölge Toplantısı gerçekleştirmiş, Konya'nın enerji sorunlarıyla ilgili bilgi almıştı. Önder Kazazoğlu'nun iki gündür Konya'da olmadığı, gelişmelerle ilgili Alarko üst yönetimiyle görüşmeler yaptığı sanılıyor. Kazazoğlu'nun yerine henüz bir görevlendirme yapılmazken, cuma gününe kadar Konya'da olacağı, Perşembe günü de yerine atama yapılacağı düşünülüyor. Öte yandan Önder Kazazoğlu'nun MEDAŞ'taki görevinden ayrıldığı, Alarko bünyesinde bir başka göreve getirileceği de alınan bilgiler arasında.

 

ÖNDER KAZAZOĞLU KİMDİR?

 

1953 Kilis doğumlu olan Önder Kazazoğlu, 1975 yılında Orta doğu teknik Üniversitesi Makine Bölümünden mezun oldu. 1978 yılında master çalışmasını tamamladı. 1975–1978 yılları arasında Azot Sanayi T.A.Ş (Türkiye Gübre Sanayi)’de çalıştı. 1979 yılında askerlik hizmetini tamamladı ve Alarko gurubuna katıldı. Alarko gurubunda 20 yıl taahhüt işlerinde 10 yıl kadar da arazi geliştirme işlerinde çalıştı. 2009 yılı başından bu yana da MEDAŞ Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Kazazoğlu evli ve 2 çocuk babası. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Rusça bilmektedir.   

Editör: TE Bilişim