Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi

Niğde'de 58.'si kutlanan Kütüphane Haftası kurdele kesimi ile Halk Kütüphanesinde başladı. Çeşitli etkinliklerle hafta boyu kutlanacak olan Kütüphaneler Haftasının startı verildi.

Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Nihat Özkök ve kurum müdürleri katıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kurdele kesiminden önce bir açıklamada bulundu. Niğde’de toplam 51 bin civarında okuyucunun olduğu söyleyen Vali Yılmaz Şimşek, ‘‘ Kütüphaneler Haftası bugün itibari ile başlıyor. Bu hafta çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerin ilkinde sizlerle birlikteyiz. Amacımız kütüphanelerimizi halkımıza anlatmak. Kitabı ve kütüphaneleri gençlerimize, çocuklarımıza, sevdirmek. Bu şekilde de ilimizdeki okuyucu sayımızı artırmak. Bu kütüphaneler haftasında amacımız budur. Şuan itibari ile il merkezimizde bir ilçelerimizde toplam beş kütüphanemiz var. Kasabalarımızda toplam 10 kütüphanemiz var. Toplam il genelinde ise 16 kütüphanemiz mevcut. İlimizde ise okuyucu sayımız 51 bin civarın da. Ancak bu sayı yeterli değil. Biz arzu ediyoruz ki daha çok okuyucumuz olsun. Kütüphanemiz daha çok okuyucularla buluşsun ve daha çok ziyaretçi ziyaret etsin. Bu şekilde de kitabı seven kitabı okuyan kültürlü nesiller yetiştirebilelim. İnşallah bu haftadan beklentilerimiz, düzenlediğimi etkinlikler çerçevesinde amacımıza katkıda bulunabiliriz.’’ diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri kütüphanedeki kitapları inceledi.

İkramların ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim