Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu, Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığında Video Konferans Yolu ile Toplandı.

Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Metin Bitim, KOSGEB Müdürü Niyazi Gücenmez, İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül ile KÜSİ Çalışma Grubu Üyeleri katıldı.

2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin sunumu ve faaliyetlerin değerlendirmesi ile başlayan toplantıda, 2021-2023 yıllarını kapsayacak şekilde ilimiz sanayi ve Teknoloji Strateji Planı hazırlıkları ile Covid-19 Pandemisinin Niğde sanayisinin üretimi ve istihdamı üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin azaltılmasına yönelik çalışmalar ve hazırlıklar görüşüldü.

Niğde’nin sanayi durumunun ve yeni kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesinde gelinen süreç ve İl sanayisinin ithalat-ihracat durumu değerlendirildiği toplantıda; İl sanayisinin geliştirilmesine yönelik güçlü ve zayıf yönlerin belirlenerek risk analizinin yapılması ve kontrol faaliyetlerinin geliştirilmesi. İl özelinde %68 olan mikro ölçekli işletmelerin küçük ve orta ölçeğe geçme süreçlerinde yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi. İl özelinde güçlü olunan “Madencilik”, “Gıda Ürünleri” ve “Tekstil Ürünleri” sektörlerinin sorunlarının tespit edilmesi ve mevcut konumlarının korunması ve geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması. İlin sanayisinin katma değeri yüksek ürünlere yönlendirilmesiyle ilgili çalışmaların yapılması. İl özelinde ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda tarama yapılması ve potansiyel iş birliği çalışmalarının değerlendirilmesi. İlin ihracat kapasitesinin artırılabilmesi maksadıyla yeni ürün geliştirilmesi ve yeni pazarlara ulaşılabilmesi için potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilmesi. Ülke genelinde ithalatı yapılan ürünlerin (Savunma sanayi, Enerji sektörü, Ulaşım araçları vb.) il tarafından karşılanabilmesi için ana yüklenici veya tedarikçi olabilecek potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilmesi ve gerekli çalışmaların planlanması konuları görüşüldü.

Ulusal ve uluslararası teşvik ve destekler ile ilgili kurul üyelerinin bilgilendirildiği toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini bildirmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim