Niğde'de devam eden kuraklık tedirgin ediyor, bu konuda sadece Ziraat Odası Başkanı açıklamaları ile tarım konusunda uyarıyor. 

Niğde'de içme suyu sıkıntısı yaşanacak mı? Ne gibi tedbirler lazım, bu konuda her hangi bir başka yetkililerden açıklama yok. 


Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, endişe verici boyutlara ulaşan kuraklığın buğday rekoltesinde yüzde 30'luk bir ürün kaybına sebep olacağını belirtti. Kenar, tarlalarda yüzde 20 ve yüzde 40 ürün kaybına sebep olacak güz dönemi kuraklığının kendisini gösterdiğini söyledi. 


Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve yağış yoksunluğundan dolayı tohumun toprakta çürümesi gibi bir sorunla karşı karşıya kalındığını dile getiren Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli  Kenar, "Bu durumda çiftçi tarlasını tekrar sürerek ekemiyor ve ortaya hem çiftçilerimizin hem de ülkemizin yüzde 30'luk bir ürün kaybı ortaya çıkıyor. Niğde'mizde de önümüzdeki yıl buğday rekoltesinde bir düşüş görüleceğini tahmin ediyorum. İnşallah bahar dönemi yağmurlarımızı güzel yağarsa geriye kalan yüzde 70 ürün çiftçilerimize ve ülkemize fayda sağlamış olacak" dedi


Editör: TE Bilişim