Dun&Bradstreet (D&B), Türkiye Kredi Risk haritasının 2012 üçüncü çeyreği verilerini açıkladı.


Milliyet’in haberine göre; Türkiye’nin 12 ayrı bölgesinde faaliyet gösteren 52 binin üzerindeki şirketlerin reytingleri sonucu ekonomik anlamda kredi risk haritası çıkarıldı. 2012 yılının üçüncü çeyreğinde kredi riski en yüksek iller sıralamasında Niğde ilk sırayı alırken Van ve Batman Niğde’yi takip etti. Riski en düşük iller ise Karaman, Bolu ve Edirne oldu.

D&B Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Selim Seval, Endeksin, 2012 yılının üçüncü çeyreğinde 1.065’e gerilediğini vurgulayan Seval, ortalama kredi notlarını temsil eden endeksin de yüzde 1 azaldığını ifade etti.



Bu verinin Türkiye genelinde kredi riskinin artması olarak yorumlanabileceğini dile getiren Seval, ”Bu sonuç, D&B Türkiye Ekonomik Beklentiler Endeksi’ndeki gelişmeye de paralellik gösteriyor. Yılın ilk üç çeyreğinde yükselerek 49’a ulaşan Ekonomik Beklentiler Endeksi, yılın son çeyreğindeki ekonomik, sektörel ve firma özelindeki beklentiler için 10 puan gerileyerek 39 seviyesine düşmüştür” dedi.

EN ÇOK GÖÇ VEREN İLLER ARASINDA NİĞDE

Niğde, Van ve Trabzon’un son dört çeyrekte Kredi Risk Endeksi 1000’in altında olduğu belirtildi. Buna göre ekonomik etkinliğin az olduğu ve göreceli olarak ortalama kredi riskinin yüksek olduğu iller, beklentiler doğrultusunda aynı zamanda en çok göç veren iller oluyor. Bu verilere göre de Niğde en fazla göç veren iller sıralamasında da üst sıralarda yer almış oluyor. 



Editör: TE Bilişim