Niğde İl Genel Meclisi üyesi Tevfik Avanoğlu   2009 ile 2014 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde Bor İlçemize yapılan yatırımlarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

 

Bor ilçesinin köylerine bu dönemde  32 milyon liralık yatırım yapıldığını, bu yatırımların 15 milyon 167 bin lirasının ise  sadece 2013 yılında gerçekleştiğini,  üstelik bu rakamlara Köylere Hizmet Götürme Birliğinden yapılan harcamaların dahil olmadığını belirtti.

 

İl Genel Meclis Üyesi Avanoğlu açıklamasında; ”İlçemize bağlı 21 köye,  görev yaptığımız süre içerisinde toplam 32 milyon lirayı aşkın Niğde İl Özel İdare yatırımı gerçekleştirilmiştir. Bor Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla yapılan yatırımlar ve Bor Merkezinde özellikle okullarda yapılan parke döşeme çalışmaları da bu rakama dahil değildir.

 

Dönemimiz içinde Gökbez ve Okçu göletleri tamamlanmış olup kapalı sistemleri ile birlikte bölgemizin hizmetine sunulmuştur. DSİ imkanları ile yapılacak olan Kılavuz barajı ihalesi yapılmış olup, 2015 yılı içinde hizmete alınacaktır.

 

Yine Baraj ve Gölet konusunda şunları da belirtmek isterim. Halaç köyü, Havuzlu Köyü ve Kemerhisar’da yapılacak olan göletlerin etüt çalışmaları DSİ 4. Bölge Müdürlüğünde devam etmektedir.

 

Bahçeli kasabamızda KOP kaynaklı 1 milyon 900 bin lira tutarındaki kapalı sulama sistemi tamamlanmak üzeredir. 

 

Aşağıda tabloda da görüleceği üzere Ak Parti iktidarı ile köylümüz hizmetle tanışmıştır. Bunu içinde yaşayarak en iyi bilen de Bor’daki 21 köyümüzün sakinleridir"dedi. 

 


Avanoğlu, Niğde İl Özel İdare verilerine göre  son 5 yılda  ilçemiz köy ve kasabalarımıza yapılan yatırımlarla birlikte toplam yatırım tutarı 40 milyon yani eski parayla 40 trilyonu aşmakta olduğunu sözlerine ekledi. 






Editör: TE Bilişim