Valilik toplantı salonunda İl Tahsisat Komisyonu toplandı ve ilimize 2013 yılında KÖYDES Projesi ödeneğinden ayrılan 3 milyon 125 bin lira ile hangi işlerin yapılacağı kararlaştırıldı.

Vali Âlim Barut'un başkanlık yaptığı toplantıya; İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, Altunhisar Kaymakamı ve Bor Kaymakam Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Çamardı Kaymakamı ve Ulukışla Kaymakam Vekili Mehmet Fevzi Dönez, Çiftlik Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Hanlar İden, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan ve teknik personeller katıldı.

Vali Barut, toplantının basına açık bölümünde yaptığı açıklamada, 2013 yılı KÖYDES Projesi ödeneklerinin illere dağıtıldığını, Niğde'ye de 3 milyon 125 bin lira ödenek ayrıldığını açıkladı.

Gönderilen ödeneğin sahada uygulama alanlarını görüşmek üzere toplandıklarını ifade eden Barut, "Bu toplantı sonrasında ödeneğin nasıl harcanacağını belirleyeceğiz. Bu para zaten köylerimizdeki alt yapı hizmetleri için geliyor. Bu ödenek, yol, içme suyu, küçük ölçekli sulama göleti şeklindeki yatırımlara harcanacak. İlimize ayrılan ödeneği en verimli şekilde değerlendirmek için çalışacağız. Bu çerçevede 13,5 km 1. kat asfalt kaplama, 45,50 km 2. kat asfalt kaplama, 15 km stabilize kaplama, 15 km onarım ve 8 bin 500 metrekare parke kaplama yapılması kararlaştırılmıştır."

KÖYDES Projesinin Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar başarıyla uygulanan bir proje olduğunun altını çizerek sözlerini tamamlayan Barut şunları kaydetti; " KÖYDES Projesi de ülkemizin yüz akları projelerinden birisidir.         KÖYDES Projesi kapsamında Niğde parmakla gösterilmektedir. 2005'ten bu yana proje kapsamında Fiziki ve nakdi gerçekleştirmeler yüzde yüzdür” dedi.



KÖYDES’te aslan payı Ulukışla’nın

KÖYDES projesi kapsamında Niğde için yapılan ödeneğin dağılımı da şu şekilde gerçekleşti. Ulukışla İlçesi 857 Bin TL, Niğde Merkez 730 Bin TL, Bor 664 Bin TL, Çamardı 513 Bin TL, Çiftlik İlçesi 315 Bin TL ve Altunhisar 46 Bin TL.

Editör: TE Bilişim