Vali Necmeddin KILIÇ 2014 yılı KÖDES Projesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Vali KILIÇ, 2014 yılında ilimizde proje kapsamında 221 bin metrekare kilitli parke kaplama döşendiğini söyledi.

Vali Necmeddin KILIÇ 2014 yılı KÖYDES projesi ile İl Tahsisat Komisyonu’nun ikinci toplantısını yaptığını ve belirterek komisyon kararlarına ilişkin bir açıklamada bulundu. Vali KILIÇ açıklaması çerçevesinde ilimize 3 milyon 367 bin lira ödenek geldiğini hatırlatarak, İl Tahsisat Komisyon kararı ile gelen tüm ödeneğin köylerde kilitli parke kaplama işinde kullanıldığını dile getirdi.

KILIÇ, 2014 KÖYDES projesinde ihalelerin tek merkezli gerçekleştirildiğini bunun da yüzde 25 oranında ihale kırımına olumlu yansıdığını ve sene başında planlanan 176.250 bin metrekare hedefinin aşıldığını vurguladı. 2014 KÖYDES programında öncelikli ihtiyaçların tespit edilerek kaymakamların görüşü alınarak köy bazlı dağılımın yapıldığını belirten KILIÇ, 100 kalem işin 2014 yılı içinde tamamlandığı söyledi.

İl Tahsisat Komisyonu’nun ikinci toplantısı neticesinde şu bilgilere yer verildi;

“2014 yılında ilimize KÖYDES Projesi kapsamında 3.313.770 TL ödenek aktarılmıştır. Aktarılan bu ödeneğe ilişkin mevzuatın amir hükmü çerçevesinde konunun tarafları çağırılarak İl Tahsisat Komisyon Toplantısı yapılmıştır. Komisyon kararı neticesinde ilimize ayrılan ödenek ile kilitli parke kaplama yapılması planlanmıştır.

Yapılan planlama neticesinde çalışmalar yapılmıştır. Burada gözden kaçırılmaması gereken nokta ihalenin tek merkezli yapılması ve bunun kırıma yansıma olmuştur ki idarenin yüzde 25 oranında kazancı olmuştur. Sene başında 176 bin 250 metrekare planlanan iş, 221 bin 242 metrekare olarak tamamlanarak hizmete sunulmuştur. İlimize ayrılan tüm ödenek kullanılmış ve işlerin tamamı bitirilmiştir.

Yapılan bu çalışmayla köylerin kilitli parke kaplama ihtiyacı önemli ölçüde tamamlanmıştır.”

 
Editör: TE Bilişim