Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında Niğde Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda  köy Muhtarlarının köylerde çalıştırdıkları bekçi ve arazi işçilerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda   eğitim programı düzenlendi.

4 NİSAN’DA MUAYENELER YAPILACAK

İl Genel Meclisi olarak muhtarların bütün istekleriyle ilgilenmeye çalıştıklarını belirten İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; “Muhtarlık tüzel kişiliğinde sigortalı olarak çalıştırdığımız bekçi arazi işçisi gibi elemanların iş sağlığı ve iş güvenliği yasası gereği kontrollerinin ve gerekli muayenelerinin yapılması gerekmektedir. Köy Muhtarlarının gelirlerinin az olması ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ve Bin 500 TL gibi bir masrafı karşılamakta zorluk çekeceklerini bizlere ilettiler. Özel sektörle  yaptığımız görüşmeler  neticesinde sadece il dışından gelecek aracın yakıt masrafını karşılamak üzere getireceklerini belirttiler. İl dışından kalp grafiği ve nefes testlerinin yapılabildiği bir araç gelecek. Muhtarlarımız ve köy bekçilerimiz 4 Nisan’da İl Genel Meclis salonumuzda bulunacaklar ve gelen araçla muayeneler yapılmış olacak. Köylerde yaptıkları iş riski analizlerinin çıkartılması ve bekçilerimize 4 saat iş sağlığı ve iş güvenliğinin verilmesi konusunda Niğde Ticaret Odamızda toplantı düzenledik.  Muhtarlarımıza bu toplantıda iş sağlığı ve iş güvenliği yapılmadığı takdirde ne gibi sorunlarla karşılaşabileceklerini anlattık. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda 4 Nisan 2015 Cumartesi günü köylerde muhtarlık adına çalışanların katılımı ile eğitimin Niğde İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılmasını kararlaştırdık. Yapılan toplantıda ayrıca Muhtarlarımıza yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgi verdik” dedi.

TYP’DE ÇEVRE İLLERİ GERİDE BIRAKTIK

Toplum Yararına Programı  kapsamında  ise 6 aylığına fidan dikimi ve bakımı projesinde çalışacak  işçi alımlarında çevre illeri geride bıraktıklarını söyleyen Peşin, “ Toplum yararına köylerde dikeceğimiz fidan ve orman alanlarında çalıştıracak kişilerin eğitimi, seçimi ve takibi konusunda muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. İlimize bin kişilik orman ve fidan dikiminde çalıştırılmak için topluk yararına İş- Kur İl Müdürlüğü  bin işçi alacak. Bu ilimiz için büyük bir kazanç. Bu bin kişilik işçi alımını diğer illerle kıyaslama yaparsak Nevşehir 200, Kırşehir 500 ve Kırıkkale ise 500 işçi alımı yaparken ilimiz bin işçi alacak. Bu da demek oluyor ki ilimizde işsizlik sorununu çözmek için çalışmalarımız devam ediyor.  Çevre illere az işçi sayısı verilirken ilimize bin  işçi alımının verilmesinde emeği geçen Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize teşekkür ederim” dedi.


Editör: TE Bilişim