Niğde KOSGEB Müdürlüğü ile Niğde Demirciler Odası “İşbirliği ve Güçbirliği”ni konuştu
 
KOSGEB Niğde İl Müdürlüğü, Demirciler ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Turgut Taygur  ile yapılan görüşmenin ardından geçtiğimiz gün odaya kayıtlı sanayi esnafına KOSGEB’in imkanlarını ve önemini anlatan bir bilgilendirme toplantısı düzenledi ve Taygur ayrıca önümüzdeki günlerde birde girişimcilik kursu açılmasının planlandığının müjdesi verdi.
 
Niğde Esnaf Odaları Toplantı salonunda bir araya gelen KOSGEB İl Müdürü Haşim Karaman, Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Turgut Taygur, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayici esnafı KOSGEB’in Niğde’ye sunduğu imkanları değerlendirdiler.
 
Toplantının en önemli konusu ise Niğde’nin kalkınması ve desteklemelerden sonun kadar yararlanması gerektiği oldu.
 
Niğde halkının ve esnafının her fırsatta alışverişini Niğde’den yapmaya çağrıda bulunan KOSGEB il Müdürü Haşim Karaman girişimcilik kursları ve “İşbirliği Güç Birliği Destek Programı” hakkında da geniş bilgiler aktardı. Niğde’nin oldukça önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Haşim Karaman “Niğde KOSGEB’in kendisine sağladığı imkânları kullanarak büyük işler başarabilir. Çünkü değişen sistem ile 10 yıl sonrasını tahmin etmek mümkündür. Bugünün şartları ile bugün bana bu yeter denildiğinde, 10 yıl sonra o işletmelerin ve mesleklerin geride çocuğuna bırakabileceği bir mesleği ve emaneti bile olmayacak. Bunun içinde güçlenmek güçlü olmak ve bu güç birliğini canlandırmak gerekiyor. Niğde artık kendine yetebilmeli, dışarıdan malzeme ve hizmet almak yerine kendi üretebilmeli ve geliştirebilmelidir. Buda işte işbirliğinde gerçekleşecek güç birliğiyle ve yeni girişimcilerle başarılabilir. Örnek verecek olursak KOSGEB olarak, işletmenizde istihdam edeceğiniz Üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun olan çalışanın maaşının yüzde 60’ını ödemeyi bile taahhüt ediyoruz. Buyurun bütün imkânlar Niğde ve sizler için” dedi.
 
Konuşmasına KOSGEB’in işletmelere ve yeni girişimcilere sunduğu imkanlardan da bahseden KOSGEB il Müdürü Haşim Karaman “Bu konularda çalışmalarımız hizmetlerimiz ve desteklemelerimiz var. ARGE yapacak işletmelere 250 Bin TL’ye kadar hibe desteği, yeni girişimcilere 30 bin hibe 70 Bin faizsiz kredi desteği, “İş birliği Güç Birliği Destek Programı” kapsamında çalışma yapacak ve faaliyet gösterecek olan işletmelere 250 Bin TL hibe 500 bin TL’de sıfır faizli destekleri var. Sizlere sadece bunlardan yararlanmak kalıyor. Burada tüm girişimcilere ve birlikte işletme kurmak isteyen işletmecilere sesleniyor ve bu konuda her türlü desteği vermek için çaba gösterdiğimizi belirtmek istiyorum. İş birliği Güç Birliği Destek Programı’ndan faydalanmak isteyen girişimciler aynı meslekten olma şartı aranmaksızın bir araya gelir bizlere projelerini getirirlerse bizlerde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kurumumuzun kapısı sizlere Niğdeliye her zaman açıktır. Çünkü burada önceliğimiz yaşadığımız İlimiz Niğde’dir, Niğde’nin kalkınmasıdır” diye konuştu.
 
Desteklemelerden Niğde’de bazı firmaların faydalandığını ve kısa sürede çevre illerden alım yapmak yerine çevre illere ürün pazarlaya bilen hizmet verebilen konumda olduğuna da değinen KOSGEB il Müdürü Haşim Karaman şöyle devam etti:  “Yatırımımızı da harcamalarımı da Niğde de yapalım. Niğde den alalım ki Niğde’de kalsın. Niğde’nin büyümesi için bu gerekli. Niğde’nin dışa bağımlılığını bitirecek her türlü hizmetin Proje’den ARGE’ye, hibeden faizsiz kredi desteğine her şeyi Kurumumuz sağlamaktadır. İlimiz neden büyümede ve desteklemeden yararlanan iller sıralamasında ilk sıralarda yer almasın neden bir birinci yada ikinci sırada olmasın. İşte bizimde buradaki gayretimizde budur.”
 
Demirciler ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Turgut Taygur, programın ardından KOSGEB İl Müdürü Haşim Kahraman’a vermiş oldukları bilgilerden dolayı teşekkürlerini sundu. Önümüzdeki Günlerde Demirciler ve Oto Tamircileri Odası ve KOSGEB İşbirliği kapsamında girişimcilik kursu açılması konusunda çalışma başlattıklarını da belirten Taygur, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını Oda üyelerinin bu konuda artık daha bilgili olduğunu ve bundan yararlanmak isteyeceklerini söyledi. 





Editör: TE Bilişim