KOBİ’lere ve girişimci adaylarına verdiği desteklerle, küçük ve orta ölçekli işletmelere can suyu olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) başarılı girişimcileri  ödüllendiriyor.

 

İlki geçen yıl düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman, KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nin amacının,  işletmelerin ve girişimcilerin teşvik edilmesi olduğunu ifade etti.

 

Açıklamasında,  KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nin ilk defa geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla 3 ana, 8 alt kategoride verildiğini hatırlatan Karaman,  ödüllerle  ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“KOBİ ve girişimcilik ödülleri ile KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin ülkemiz ekonomisine yaptıkları katkıyı kamuoyunun gündemine getirmeyi ve yapılan iyi işleri teşvik etmeyi hedefliyoruz.

 

Üç ana, 7 alt kategoride düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması’nda  KOBİ ve girişimciler, 'Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü', 'Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri' ve 'Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri' kategorilerinde yarışacak.

 

Yılın Başarılı KOBİ Büyük ödülü, son üç yıl içinde istikrarlı bir büyüme, istihdam ve verimlilik artışı sağlamış, marka tanınırlığı yüksek, ihracatçı bir işletmeye;

İkinci kategori olan Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri, inovasyon, işbirliği-güçbirliği ve ihracat alanlarında son 3 yıldaki faaliyetleri ile başarı sağlamış KOBİ'lere.

Üçüncü ana kategori olan Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri ise genç girişimci, kadın girişimci, küresel doğan girişimci ve inovatif girişimcilik alanlarında, son üç yıl içinde isletmesini kurarak rol model oluşturmayı başarmış girişimcilerimize verilecek.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan KOSGEB "KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri"ne başvurular,  15 Nisan' da başlayıp, 31 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecektir.

Değerlendirmeler sonucunda ödüllendirilmeye layık görülen işletmelere plaket verilecek ayrıca ‘KOSGEB Yılın Başarılı İşletmesi Logosu’nu bir yıl boyunca kullanma hakkını kazanacaktır.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler, www.kosgeb.gov.tr adresinde yer alan Mevzuat başlığı altında alınabilecektir.

 

 

KOSGEB veritabanında kayıtlı olan KOBİ’ler, mevcut KOSGEB şifreleri ile www.turkiyegirisimcileri.org adresi üzerinden online olarak başvuracaklardır.

Hedefimiz ve temennimiz, sanayi ve ticaret potansiyeli her geçen gün artan, Niğde’mizdeki  girişimcilerin bu ödüllerden en azından birini alması,  bu vesile ile yeni girişimcilere örnek olmasıdır.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim